Çorum Belediyespor’un altyapıdan Batuhan Demirel ve Kıvanç Kaya’yı profesyonel yapması öze dönme açısından sevindirici bir gelişme olarak değerlendirilirken, altyapıdaki diğer futbolcuları da eminim şevklendirecektir. Ama sadece imza attırmakla kalmamalı. Bu gençlerin arkasında durmalı ve Türk futboluna kazandırılmalı.

3.Lig’deki beşinci sezonunu bitiren Çorum Belediyespor geçtiğimiz yıllarda da altyapıdan futbolcular çıkardı ama hiçbiri oynatılmadı. Hele, Gaziantepspor’la oynanan ve televizyondan canlı yayınlanan Ziraat Türkiye Kupası’nda tüm Türkiye’nin hayran kaldığı Bilal Alkan’ı bir daha gören olmadı. Günlerce konuşulan Bilal Alkan kayboldu gitti. Bu çocuğa o zaman güvenilip forma verilmedi. Arkasında duran olmadı. Yani kimse bu çocuğun hakkını savunmadı. Dönemin hocaları Bilal’ın işine değil, yaşına baktılar. Sorunlu dediler. Yani 17 yaşındaki bir çocuğu zapt edemediler. Bilal kayboldu gitti. Bari bu çocuklara sahip çıkılsın.

Çorum artık var olan futbolcu potansiyelinden yararlansın. Sorun, bu çocuklara güvenilmemesi. Dışarıdan etek dolusu paralarla hazır futbolcu almak daha kolay geliyor ama bu şehrin paralarına yazık. Artık ciddi anlamda öze dönmenin zamanı geldi. Geçen sezon tonla para harcandı ama olmadı. Demek ki, çok para harcamakla olmuyor bu işler. Belediyespor’un her yaş grubunda takımı ve daha önemlisi oturmuş bir altyapı sistemi var. Gelinen noktada altyapı sorumlusu Sinan Özdilli’nin emekleri göz ardı edilemez. Sinan kardeşimizi büyük bir olasılıkla önümüzdeki günlerde futbol şube sorumlusu olarak göreceğiz. Bunun altyapıdaki gençler için avantaj olacağını düşünüyorum. Altyapıya bakışın değişmesiyle birlikte birçok futbolcu çıkacağına inanıyorum. Çorum’da o potansiyel var. Çorum kendi yağıyla kavrulabilir. Yeter ki bakış açısı değişsin.

Öze dönmek sadece altyapıdan futbolcu çıkartmakla sınırlandırılmamalı. Çorum’un yıllardır eksikliğini hissettiği en önemli konulardan biri de, dışarıda takım çalıştıran teknik direktörünün olmaması. Yeni jenerasyon antrenörler arasında gelecek vadeden isimler var. Bu isimleri de değerlendirmek ve kazanmak lazım.