Ligin son 8 haftasına girilirken, 7 maçı kalan Çorum Belediyespor’un şampiyon olması mucize gibi bir şey. Ama Play-Off şansı oldukça yüksek.

Geride kalan 29 haftaya dönüp baktığımızda, şampiyonluk treninin küçük hatalar neticesinde kaçtığını görüyoruz. Maalesef kriz dönemleri iyi yönetilemedi. Sezon başından beri bir türlü istikrarı yakalayamayan Çorum Belediyespor, son 4 haftada 3 galibiyet, 1 beraberlik alarak sezon başında yakalanması gereken istikrarı geç de olsa yakaladı. Bundan sonraki süreçte 2.lige yükselme şansını Play-Off’a taşıma yolunda ipler kendi elinde. Play-Off potasının dışındaki en yakın takım olan Gölcükspor’a 5 puan fark atan Belediyespor büyük bir terslik olmazsa Play-Off’a kalacaktır. Play-off maçlarına kadar oyun sisteminin oturması halinde 2.lig aslında o kadar da uzak değil. Yeter ki şu amatörce hatalardan vazgeçilsin.

Pazar günü Bayburt Grup Özel İdare ile oynanacak maç çok önemli. Belediye’nin bu maçı ne olursa olsun kazanması lazım. Alınacak bir galibiyetle özgüveni daha da artacak olan Belediyespor’un hedefe ulaşması kolaylaşacaktır.

Son haftalarda sakatlıkların artması can sıkıcı olduğu kadar düşündürücü de. Teknik heyetin, çalışma programını gözden geçirmesinde yarar olduğunu düşünüyorum. Yoksa sakatlıkların çoğalması normal bir şey değil.

Grupta şampiyonluk kadar düşmeme mücadelesi de büyük çekişmeye sahne oluyor. Lider Sancaktepe Belediyespor ikinci yarıya çok kötü başlasa da son haftalarda toparlandı ve mutlu son için büyük avantaja sahip, Altay ve Kocaeli son haftaya kadar zirveyi kovalayacaktır.

Düşmeme mücadelesinde ise, Manavgat ve Beylerbeyi düşmeye en yakın takımlar olarak ön plana çıkıyorlar. Diğer iki takım için de aday sayısı bir hayli fazla. En az hata yapan ligde kalacaktır.