“Yürek bizim, yollar bizim, saz bizim, şu dağlarda ala çiçek yaz bizim. Boydan boya bu memleket bizim” dizeleriyle dile getiriyor memleket sevgisini Turgut Uyar. Cennet vatanımın her köşesi güzel ama insanın doğup büyüdüğü, ekmeğini yediği, suyunu içtiği memleketi başka bir güzel. Belki bir Ege, Akdeniz şehri değil Çorum ve bu yüzden bir başkası için sıradan bir Anadolu kenti olabilir. Ama benim için çok özel bir şehir Çorum. Bu yüzden birkaç gün de olsa ayrı kalsam, özlüyorum hemen. Burnumda tütüyor memleketim.

Bu yaz da, yıllık iznimin bir kısmını başka bir şehirde geçirdim. O bir haftalık zaman diliminde memleketim burnumda tüttü. Tabii, haliyle bir kıyaslama yapma imkânı da doğuyor. İnanın, hiçbir yere değişmem Çorum’u. Bazen kızsak da, sitem de etsek, benim memleketim gerçekten çok güzel. İyi ki Çorumluyum.

Giriş bölümünden de anlaşılacağı üzere, yıllık izinde olmam münasebetiyle bir süredir siz değerli okuyucularımızdan ayrı kaldım. Uzaktan da olsa gündemi takip etmeye çalıştım. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nda, tam 1 ay önce Sayın Ferhat Arıcı’nın başkanlık görevine seçilmesiyle başlayan yeni dönemde gayet güzel işler yapılıyor. Genç başkan, geride kalan 1 aylık zaman diliminde Çorum’u kucaklayan bir yol haritası çizdi. Yaşanan değişimin Çorum amatör sporuna büyük katkılar sağladığını önümüzdeki günlerde hep beraber göreceğimizi umuyorum. Aynen devam Başkan, doğru yoldasın.

Gelelim Çorum FK’ya... Transfer dönemi devam ettiği için haliyle gelen ve gidenler oluyor. Ama çekirdek kadro belli. Büyük ihtimalle iyi bir golcü gelecek. Zaten, yeni sezon hazırlıklarının geride kalan periyodunda, golcü transferinin elzem olduğu yönünde de camiada genel bir görüş hakim. Bununla ilgili olarak çok deneyimli bir golcü ile görüşmelerin devam ettiğini biliyorum.

Geçen yılların aksine bu sezon antrenmanların tam kadro ile yapılması büyük bir avantaj. Arada gelen ve gidenler oluyor ama genel hatları ile verimli bir hazırlık dönemi geçiriliyor.

Takım sahada lige hazırlanırken, Başkan Oğuzhan Yalçın ve kurmayları da ekonomik anlamda yeni sezonun planlamasıyla ilgili kaynak arayışlarını sürdürüyorlar. Başkan her ne kadar “İş dünyası arkamızda, Çorumlular arkamızda” dese de, ne siyaset, ne de iş dünyasından elle tutulur bir destek olmadığını biliyorum. Yeni sezon bütçesinin tamamen Çorum dışından sağlandığını da zaten herkes biliyor.

Ligin başlangıcı için artık geri sayıma geçildi. Takımlar kadrolarını büyük ölçüde oluşturdu. Genel olarak, Çorum FK’nın yanı sıra, Esenler Erokspor, Şanlıurfaspor, Amed Sportif Faaliyetler ve Tarsus İdmanyurdu şampiyonluk için öne çıkan takımlar. Düzcespor, Nazilli ve Somaspor bu takımları zorlayacak gibi görünüyorlar. Bunun yanında, 4 yerine 5 takımın Play-Off’a kalacak olması da çok çekişmeli bir sezon olacağını gösteriyor.