Düşe kalka zirveye tutunmaya çalışan Çorum Belediye, Kocaelispor yenilgisiyle bir anda yarıştaki tüm kredisini tüketti.

Elbette iç sahada bu tür yenilgiler olabilir. Bu normal. Hele de, Kocaelispor gibi yıllardır aynı futbolculardan oluşan oturmuş bir takıma karşı alınan yenilginin izahı olabilir. Ama deplasmanda hovardaca kaybedilen puanlar nedeniyle kredinin erken bitmesi, “keşke her yenilgi böyle olsa” diyebileceğimiz bir maçı izah edilemeyecek hale getirdi.

Bugün, yenilgiye rağmen stattaki muhteşem atmosferden, futbolcuların mücadelesinden, taraftarların örnek gösterilebilecek dostane tutumundan bahsedebilirdik. Bir yenilgi tüm bu güzellikleri gölgeledi. Yine de, her şeye rağmen statlarda, spor sahalarında ve hayatın her alanında böyle güzelliklerin yaşanmasını temenni ediyorum.

Teknik Direktör Mehmet Aurelio’nun bu maçtaki oyuncu tercihlerine saygı duymakla birlikte eleştiriyorum da. Deplasmanı bilmem ama iç sahada Ertuğrul’un yerine sağ bekte Mümin’i oynatmanın kazanmak zorunda olan bir takım için mantıklı bir izahını bulamıyorum. Yine, gelinen noktada kadro derinliğinin olmadığını görüyoruz. Kimse bana sakatların çokluğundan bahsetmesin. Bu bahane değil. Kocaelispor da kaptan Hamza’nın sakatlanıp çıkmasından sonra üç önemli as oyuncusundan yoksun oynadı ama kazandı.

Bu tür maçlarda ikinci golü bulamazsanız ortaya çıkan sonucun kaçınılmaz olduğuna mesleki kariyerim boyunca defalarca şahit olmuşumdur. Atacaksın ikinci golü, çekeceksin fişi.

Daha önceki yazılarımda da bahsettim. Belediyespor bir şekilde gol atıyor. Ama yiyor da. Rakip atmasa da bu takım bir şekilde gol yemeyi beceriyor. Kocaelispor’un attığı gollere bir bakın. Amatör takımlar bile artık böyle goller yemiyor.

Fahri Eren’in fiziksel bir problemi olmalı. İlk onbirde de oynasa, oyuna sonradan da girse 5 dakika sonra koşmaya mecali kalmıyor. Hele, Kocaelispor’un ilk golünden önce yediği çalım profesyonel bir futbolcuya yakışmadı. Savunman az adamla yakalanmışsa adamı perdeleyeceksin, birden dalmayacaksın. Dalarsan böyle dalıyorlar işte.

Diyarbekirspor deplasmanından eli boş döndükten sonra lider Bayburt’la oynanacak kritik maç öncesinde alınan Kocaelispor yenilgisi elbette hiç iyi olmadı. Futbol bu, her şey olabilir. Kalan 21 haftada 10 puanlık fark kapanır mı, elbette kapanabilir. Bunun birçok örneği mevcut. Ancak, sanki lig bitmiş gibi bir hava var. Evet, şampiyonluk şansı azaldı, doğru. Ama lig ve bu takımın az da olsa şampiyonluk, kuvvetli ihtimal dahilinde de Play-Off şansının devam ettiğini unutmamak lazım.

Başkan’ın Kocaelispor maçından sonraki paylaşımı yönetim içerisinde de işlerin yolunda gitmediğini gösteriyor. Varsa bir sıkıntı ki var gibi görünüyor, ne yapılacaksa devre arasında yapılmalı. Şu anda uç noktada yapılacak yanlış bir hamlenin bedeli bir sezona mal olabilir.