*** Çorum insanı devletine bağlıdır, devletin temsilcilerine saygılıdır. Bu nedenle Çorum’da hizmet veren kamu görevlileri de, Çorum’dan hep memnun ayrılırlar. Hatta bazıları, emeklilik hayatını geçirmek üzere Çorum’a yerleşmeyi tercih ederler.

*** Özellikle de valiler, Çorumlular tarafından hep iyilikle anılırlar. 1970 yılından beri kaç vali ile çalıştığımızı hatırlayamıyorum, ama -fahiş hatalar yapan veya kişilik bozukluğu olan- birkaç istisna dışında, hepsi Çorum’da olumlu izler bırakmışlardır. Yaşayanlar saygıyla, ölenler rahmetle anılırlar.

*** Çorum’a hizmet veren, tek bir çivi çakan herkese ve o arada eski valilerimize şükranlarımı ifade ederek, sözü yeni Valimiz Doç.Dr. Zülkif Dağlı’ya getirmek istiyorum. Samsun Valiliği döneminde, kendisi hakkında çok olumlu duyumlarımız olmuştu. Çorum’a gelip göreve başladıktan sonra verdiği mesajlar da bunu doğrular nitelikte.

*** Yıllardır süregelen “Sanayi kenti, kültür ve turizm kenti Çorum” hayalime, çok net ve açık bir destekçi gelmiş gibi hissediyorum. Sayın Dağlı, bunca yıldır yazdıklarımı okumuş, söylediklerimi dinlemiş de, benim “Büyük Çorum” heyecanıma katılmış gibi geliyor. Çok değerli valiler görmüş olan Çorum, şimdi bu aşamada, atılımlarına ivme kazandıracak bir valiye kavuşmuş görünüyor.

*** Çorum’un sanayileşme hamlesini sonuca ulaştırma, tarımsal üretimini güçlendirme, kültür ve sanat kenti, turizm kenti olma yolunda var olan potansiyelini ve avantajlarını değerlendirme açısından “doğru” ve “kararlı” adımlarla Çorum’a önderlik etme gücünü ve iradesini kendisinde gördüğümü, Çorumlu hemşehrilerimle paylaşmak istiyorum.

*** Geçmişte Çorum’a hizmet etmiş olan valilerimize saygısızlık veya kadirbilmezlik etmeyi, öyle anlaşılmayı asla arzu etmem, ama şu gün, şu aşama itibariyle Sayın Dağlı için “Çorum tam da aradığı valiyi buldu” şeklinde bir tanımlama yapmamı, lütfen yanlış değerlendirmeyin.

*** Birkaç gün içinde oluşan bu kanaatimde, umarım yanılmıyorumdur. Ve umarım, herkesin dilindeki “Çorum sevdası” veya “Her şey Çorum için” klişeleri artık yerli yerine oturur da Çorum’un kaderini değiştirecek “birlik-beraberlik içinde” yürüyüşe hep birlikte başlarız.