Hele de son haftalarda ve özellikle büyük maçlarda alınan yenilgilerden sonraki ilk maçlar çok önemlidir. Devrenin sonlarına yaklaşıldığı için zaten bir yorgunluk vardır. Buna moral bozukluğunu da eklerseniz, geri dönmek kolay değildir. Bu tür durumlarda puan kayıpları bazen ardı ardına gelebilir. Bu da, hedeften kopmalara ve hatta bir sezonun heba olmasına neden olabilir. Bu açıdan, lider Manisa maçından sonra Sarıyer karşılaşması çok kritikti. Allah’tan çok iyi bir reaksiyon gösteren Yeni Çorumspor aldığı net skorlu galibiyetle türbülansa girmedi.

Berat Ali’nin ilk kez ilk 11’de yer aldığı maçta, Murathan’ın Manisa maçındaki gibi etkisiz oluşu hem Yeni Çorumspor’un hücum gücünü zayıflattı, hem de Sarıyer’in bu bölgeden daha çok atak yapmasına neden oldu. Murathan, savunmaya da yeterince yardımcı olmadığı için arkasında oynayan Mert Ilıman çok yalnız kaldı ve evsahibi ekip bu bölgeyi kaba tabirle koridora çevirdi. Sarıyer adına bu bölgeyi etkin kullanan Doğukan getirdiği topları genelde Yaser’le buluşturdu ve Çorumspor kalesi tehlikeler yaşadı.

Dengeli başlayan maçta özellikle ilk 10-12 dakikadan sonra üstünlüğü ele geçiren Sarıyer karşısında maçın genelinde ani ataklarla sonuca gitmeye çalışan Yeni Çorumspor ikinci yarıya Murathan’ın yerine Mikail ile başladı ancak değişen fazla bir şey olmadı. Evsahibi ekip ikinci yarıya etkili başlayan taraf olurken, golü bulan taraf Yeni Çorumspor oldu.

62.dakikada, Muhammed Rıdvan, taç atışından aldığı topu Berat Ali’ye verirken, iki savunma oyuncusunu hallaç pamuğu gibi savuran Berat Ali attığı şık golle hem takımını öne geçirdi, hem de ilk golünü atarak bu takıma daha çok katkı sağlayacağının sinyallerini verdi.

Golden sonra beklenildiği gibi Sarıyer tüm hatlarıyla Yeni Çorumspor kalesine yüklendi ve son bölümlerde çok net fırsatlar yakaladı. Tabi, bu durumda arkada da açıklar verdi. Nitekim, uzatma dakikalarında savunmadan atılan topla kendi yarı alanının son metrelerinde buluşan genç Muhammed Çoban, rakip ceza sahasına kadar sokuldu, iki savunma oyuncusuna rağmen pasını Fatih Şerifoğlu’na aktarmayı başardı. Fatih’e de sadece topu boş kaleye göndermek ve skoru belirlemek kaldı. Bu golü Fatih atsa da, ben Muhammed’e yazarım. Bravo Muhammed!

Üst üste iki deplasmanın bulunduğu zorlu periyottaki ilk maçını kayıpsız geçen ve Manisa yenilgisini telafi eden Yeni Çorumspor bu galibiyetle geriden gelen rakiplerin farkı kapatmasına izin vermezken, önündeki Samsunspor ve Manisa’ya da “peşinizdeyim” mesajını bir kez daha verdi. Ha, bu arada Sarıyer maçında şans faktörünün de Yeni Çorumspor’dan yana olduğunu belirteyim. Yani, biraz da şanslı bir galibiyet oldu.

Yeni Çorumspor mütevazı kadrosuyla beklentilerin üzerinde bir performans sergilemeye devam ediyor. Ancak, ekonomik destek anlamında çok yalnız. Forma kampanyası çerçevesinde bugüne kadar yapılan satış aslında Çorumluların Yeni Çorumspor’a desteğinin en açık göstergesi. 19 bin formanın hedeflendiği kampanyada sadece 1050 forma satılmış. Sanırım bunun üzerine söyleyecek bir şey kalmıyor. Süper Lig hedefiyle Çorumluların bu yaklaşımı pek bağdaşmıyor. Başkan Fatih Özcan bunca ilgisizliğe rağmen takımı 2.Lig’e çıkartarak büyük bir iş başardı. Bu şartlarda bırakın Süper Lig’i, 1.Lig’e çıkartırsa heykelini dikmek lazım.