Şampiyonluk mücadelesi veren Çorum Belediye, Mersin deplasmanında Tarsus İdmanyurdu ile oynadığı maçta son dakikada yediği golle 1-1 berabere kalırken, galibiyeti kaçıran taraf oldu. Ancak alınan 1 puanı yabana atmamak lazım. Bu puanın değeri sezon sonunda daha iyi anlaşılacak.

Bu sezon deplasman maçlarında daha başarılı bir performans sergileyen Çorum Belediye, ilk kez şampiyonluk yarışındaki bir rakibiyle deplasmanda karşılaştı. Çoğu kimse, Belediyespor’un gerçek gücünün bu maçta belli olacağını savunuyordu. Henüz 2.dakikada Abuzer’in penaltı vuruşundan yararlanamaması büyük şanssızlıktı. Penaltı pozisyonunda hakemin bariz gol şansına sahip Taner’i düşüren kaleci Anıl’a kırmızı kart çıkartmaması da yine sonucu etkileyen önemli faktörlerden biriydi. Penaltı kaçtı, olabilir. Ama kırmızı kart çıksaydı belki sonuç yine farklı olabilirdi.

84.dakikada harika bir gol atan Abuzer kaçırdığı penaltıyı telafi ederken, uzatma dakikalarında bir yan toptan yenen gol galibiyet hevesimizi kursağımızda bıraktı. Bu takım bizi deplasmanda kazanmaya öyle alıştırdı ki, beraberliğe bile sevinemez olduk. Belediyespor’un önceki deplasman puanlarının tesadüf olduğunu savunanlar Tarsus maçında kaçan galibiyet sonrası umarım ikna olmuşlardır ve artık çamur atmayı bırakıp destek olurlar.

9’u lig, 2’si Ziraat Türkiye Kupası’nda olmak üzere son 11 resmi maçında yenilgi yüzü görmeyen Çorum Belediye, Çarşamba günü Süper Lig ekibi Trabzonspor’la Kupada, Pazar günü de ligde Kocaelispor’la olmak üzere sahasında iki önemli maça çıkacak. Yönetim, Trabzonspor maçının bilet fiyatlarını 50-100 lira olarak belirledi. Bence de fiyatlar yüksek. Çorumlular bu sezon takımlarını hiç yalnız bırakmadı. Yönetimin de bu taraftara jest için bilet fiyatlarını düşürmesi gerektiğini düşünüyorum. Hâsılatın çoğunun kazanan takıma gidecek olmasını da göz önünde bulundurursak, bilet fiyatlarını yükseltmenin mantıklı bir tarafını göremiyorum. Yanlış anlaşılmasın, Trabzonspor kazanacak demiyorum. Ama kazanma oranı yüzde 50 yüzde 50 iken taraftarı küstürmenin anlamı yok. Hele Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay’ın Çorum’da yedeklere şans vereceğini açıklamasından sonra yönetimin bilet fiyatlarını gözden geçirmesinde fayda görüyorum. Bilet fiyatlarının sahte biletlere önlem için yükseltildiği söyleniyor. Ama böyle bir çözüm de bana mantıklı gelmiyor. Sahteciliğin önüne geçmenin yolu bu değil.