Etimesgut Şekerspor’a hem de sahasında yenilerek Bank Asya 1.Lig yolunda ağır bir darbe alan Çorumspor, adeta harakiri yaptı. Sezonun en kötü futbollarından birini oynayan Çorumspor, bence maçı daha oynamadan kaybetmişti bile.

Teknik Direktör Ali Güneş’in, daha haftanın ilk demecinde “Şekerspor’dan çekiniyoruz” açıklaması bence maçın oynanmadan bitmesine neden oldu. Rakibi küçümsemek elbette çok yanlış. Ama gereğinden fazla büyütmek daha yanlış. İşte Çorumspor, hem de çok iyi tanıdığı rakibini gözünde fazla büyütmenin bedelini ödedi.

Belli ki, Ali Güneş’in açıklamaları olumsuz etki yapmış. Çorumspor bu sezon Kademe Grubu da dahil birçok zorlu maç oynadı ve hiçbirinden önce özel olarak kampa girmedi. Şekerspor’un durumu malum. Ekonomik kriz had safhada. Futbolcular moralsiz. Takım puan olarak da moral olarak da dibe vurmuş. Böyle bir takımla oynanacak maça motive olmak elbette zor. Ama rakibi gözünde büyütüp aşırı motive olmak da istenmeyen sonuçlara neden oluyor. Bunun en canlı örneğini dün gördük. Çorumsporlu futbolcular, sanki karşılarında dünyanın en iyi takımı varmış gibi gerilmişler. Stresten iki metreye pas atamadılar. Koskoca ilk yarıda bir tek organize atak geliştiremediler.

Aşırı motivasyondan kaynaklanan sorunların yanında kenar yönetimin oyuncu seçimindeki tercihleri de Çorumspor’un kötü oynamasında önemli etken oldu. Cezalı Erkam’ın yerine yedeği Ramazan dururken orta saha oyuncusu Veysi’nin oynaması hem savunmanın, hem de orta sahanın kurgusunu bozdu. Ramazan, Erkam’ın yokluğunda bile bu takımda oynayamayacaksa Çorumspor’da işi ne? Bence Ali Güneş gereksiz bir maceraya atıldı. Faturası da çok ağır oldu.

İlk yarının son dakikalarında Vedat’ın oyuna girmesi Çorumspor’un hücum gücünü biraz olsun artırdı. Ama bir tek Vedat yetmedi. Çorumspor ileri uç oyuncuları rakibin ofsayt tuzağından bir türlü kurtulamadılar. Bir takım bir maçta 13 kez ofsayta düşer mi? Düşerse de sonuç böyle olur.

Toparlayacak olursak, bence Teknik Direktör Ali Güneş’in, Şekerspor’u fazla büyük göstermesi ve takımın maç öncesinde kampa alınması ters tepti. Çorumspor’u rakip değil stres yendi.

Bundan sonrası ne olur derseniz, kestirmek zor. Her defasında, ilginç bir grup, her takım her takımı yenebilir diyoruz. İşte buyurun en taze örneği. Son sıradaki Şekerspor gelip Çorumspor’u yendi. Ama ne hikmetse bir türlü Çorumspor yenemiyor.