Üst üste alınan 3 galibiyetin ardından, hem de sezonun en iyi futbolunu oynadığı maçta Afyonspor’a yenilen Çorum FK, yine kötü başladığı ve geriye düştüğü karşılaşmada, Batman Petrolspor’u 4-1 gibi flaş bir skorla yenerek, liderlik koltuğuna oturdu. Farklı galibiyete ve liderliğe rağmen, maçın büyük bölümünde ortaya konan futbol, halen kadro kalitesiyle bağdaşmıyor.

Galibiyete seviniyoruz, eyvallah. Ama eksikleri, yanlışları da görmemiz lazım. Mesela, oyun 11’e 11 oynanırken, hem de binlerce taraftarın desteğine rağmen, üstünlük kurulamadı. Neden? Maç 11’e 11 devam etseydi, sonuç böyle olur muydu? Rakip 10 kişi kalmışken, ikinci yarıya aynı tertiple çıkmanın mantığı nedir? Bu takım, neden hızlı oynayamıyor? Telaşlı oyunla hızlı oyunu karıştırmayalım. İkisi farklı şeyler. Sezon başından beri bir türlü organize şekilde, tempolu oyun ortaya koyamıyor. Özellikle gereksiz geri paslar baş ağrıtacak cinsten. Bu maçta da gol olmaması, Çorum FK’nın şansıydı. Sonra çıkıyoruz, “bireysel hatadan gol yedik” diyoruz.

Salih Zafer’in, 52.dakikada rakip takımın hücumdaki en etkili oyuncusu Ebu Sıddık’ı ceza sahasında düşürmesi penaltıya, o da gole neden oldu. İlk yarıda da bir geri pası az daha gol oluyordu Salih Zafer’in. Biraz daha dikkatli olması lazım.

Teknik direktör Mert Nobre, takım penaltı golüyle geriye düştükten sonra ancak çift forvete döndü. Bu dokunuş gecikmiş bir karar da olsa, Çorum FK’ya üstünlüğü getirdi. 65’te Suat’ın golü ve devamında taraftarın devreye girmesiyle, galibiyete olan inanç iyice arttı. Nitekim, 71’de Mehmet Akyüz penaltıyı kaçırmasına rağmen, o inanç hiç kaybolmadı.

73’te Sinan’ın ofsayt kokan golü Çorum FK’yı öne geçirdi. Taraftarın, kaçırdığı penaltıdan sonra moral verdiği Mehmet Akyüz, 79’da farkı ikiye çıkartırken, son saniyede Berat Ali’nin golü skoru belirledi.

Çorum FK, 4-1 gibi flaş bir skorla, 1.786 gün sonra liderlik koltuğuna otururken, sahada da şampiyonluk provası gibi kutlamalar vardı. Olacak elbette. Sevinelim, ama abartmayalım. Eksikleri göz ardı etmeyelim. Takım her geçen hafta daha iyiye gidiyor kabul ama, Mert Nobre’nin artık daha sihirli dokunuşlar yapmasını, takımını daha organize ve hızlı oynatmasını bekliyorum.

Bu haftalarda, 20-25 dakikalık iyi oyun bile galibiyet için yetiyor. Ama bu her zaman böyle gitmez. Artık sahada daha dominant bir oyun görmek istiyoruz. Çünkü bu kadro bunu yapabilecek kalite ve kapasitede.

Bir paragraf da taraftara açmak istiyorum. Çorum’da artık bir taraftar kültürü oluşmaya başladı. Son Bursaspor ve Batman maçlarında taraftarın direkt sonuca nasıl etki ettiğini gördük. Bu da sevindirici bir gelişme. Ancak, misafir takım tribününün yerinin değişmesi gerektiği ile ilgili uyarımız işe yaramamış. Bu maçta da sataşmalar ve gerilimler oldu. Görünen o ki, bir felaket yaşamadan da değişmeyecek. Umarım, o felaketi hiçbir zaman yaşamayız.