Önce Amed, ardından Erokspor gibi iki güçlü takıma şampiyonluk yarışında havlu attıran Çorum FK için tünelin ucundaki ışık göründü. Kalan 9 hafta için artık, ipler tamamen Çorum FK’nın elinde. Çok büyük bir hata yapılmazsa ki, ben yapılacağını düşünmüyorum, inşallah tarihi bir başarı ile Çorum ilk kez 1.Lig görecek.

Amed galibiyeti, Çorum FK için şampiyonluk meşalelerin ateşlendiği maç oldu. Zorlu deplasmanda alınan net skorlu galibiyet, moral ve motivasyonu en üst seviyeye yükseltirken, camianın da umutlarını yemyeşile boyadı. Son Esenler Erokspor galibiyeti de hem özgüveni artırdı, hem şampiyonluk yarışındaki bir rakibi daha eksiltti. Artık yarışta Çorum FK’nın sadece iki rakibi kaldı. Bu rakiplerden biri Şanlıurfaspor, diğeri ve en önemlisi, Çorum FK’nın ta kendisi.

Şanlıurfaspor 1 puan geriden, bol gollü galibiyetler alarak geliyor. İstediği kadar gelsin. Tıpkı Esenler Erokspor karşısında olduğu gibi, 1-0 da olsa Çorum FK kazandığı sürece Şanlıurfaspor’un aldığı 11-0’lık galibiyetin hiçbir önemi yok. Yeter ki ayaklar yere sağlam basmaya devam etsin, her maç ayrı ayrı final olarak oynansın. Ben inanıyorum, yolun sonu şampiyonluk.

Ha, futbol bu, top yuvarlak. En kötü ihtimali düşünmek bile istemiyorum ama, olmazsa da bunun play-off ayağı var. Yine her şey bitmeyecek. Yine mi olmadı, o zaman yapacak bir şey yok. Çünkü başta sevgili Başkan Oğuzhan Yalçın ve ekibi, şampiyonluk için ne gerekiyorsa yaptılar. Top, tamamen futbolcularda ve teknik ekipte.

Erok maçı, tam bir strateji savaşına sahne oldu. Onlar için “tamam mı, devam mı” niteliği taşıyan maçta Çorum FK Teknik Direktörü Tahsin Tam, Erokspor’un hücumdaki en önemli silahı olan Sertaç Çam’ı adam adama markajda, Erkan Kaş’la durdurdu. Erkan’ın markaj uygulaması ve dolayısıyla her zamanki bildiğimiz bindirmeleri yapamaması, Çorum FK’nın hücum gücünü önemli derecede azalttı. Ama markaj görevini çok iyi yaptı. Bu kez, hücumdaki performansıyla değil, savunma yönüyle galibiyette pay sahibi oldu.

Çorum FK, geçiş oyununu çok iyi oynayan ve hücumda da çok etkili silahlara sahip olan Erokspor karşısında topa sahip olamadığı için, mahkûm bir görüntü verdi. Ama buna rağmen, özellikle ilk yarıda kaçan çok net gol fırsatları vardı. Risk alan rakibi karşısında, bitiricilik noktasında her zaman yaşadığı sorunu bu maçta da yaşamasa farklı bir galibiyet de alabilirdi.

Özellikle bu haftalarda iyi futboldan ziyade skor almak çok önemli. İlk yarıdaki Ankaraspor maçında olduğu gibi, 13 pozisyona girip yenilmektense, Erokspor maçındaki gibi kazanmayı yeğlerim. Olaya artık skor odaklı bakmak lazım.

Amed ve Erokspor galibiyetlerinden sonra Pazar günkü Ankaraspor maçı, “1 haftada 3 maç” takviminin son halkası. Ankaraspor, Bayram Toysal’ın teknik direktörlük görevine getirilmesinden sonra çıkış içerisinde. Çok zor bir karşılaşma olacak ama, ibre elbette Çorum FK’dan yana. Kazanıp, yola devam…