Salı günü Ankara’da idim. Ermeni yalanları konusunda benimle tanışmak isteyen Çocuk Sağlığı ve Çocuk Hematolojisi uzmanı bir bayan profesörle buluştum.  Ermeni yalanlarından rahatsız olan ben gibi tek başına koşturan, enerji küpü bir hanım. Sadece konuşup dertleşmedik, 21 Nisan 2017 Cuma günü Ankara Çağdaş Sanat Merkezi’nde, Talat Paşa Komitesi tarafından düzenlenen önemli konferans ve konser etkinliğinden beni haberdar etti.

KONU:

Ermeni çeteleri tarafından yapılan Van katliamının 102. Yılı anması, saat:13.oo

Yer: Ankara Çağdaş Sanat Merkezi

KONUŞMACILAR:

Tüm.gen. Ali Erdinç (Talat Paşa Komitesi Bşk.)

Kor.Gen. Erdoğan  Karakuş (TESUD Bşk.), Doç.Dr. Nejla Günal, Prof.Dr.Cemalettin Taşkıran, Hasan Korkmazcan (Türkiye Parlamenterler Birliği Onursal Bşk., Prof.Dr.İbrahim Ethem Atnur (Türk T.Kur. Ermeni Böl. Bşk.), Prof.Dr.Solmaz Rüstemova (Azerbaycan İlimler Akademisi), Sadi Somuncuoğlu (Eski Devlet Bakanı ve Milli Düşünce Merkezi Bşk.), Efşan Safiyeva (Azerbaycan İlimler Akademisi), Dr.Mehmet Perkinçek, Artin Penik –sinevizyon- (10 Ağustos 1982 tarihinde ASALA cinayetlerini tel’in için kendini Taksim’de yakan Ermeni vatandaşımız)

*

21 Nisan Cuma günü kısmet olursa bu programa katılacağım

*      *      *

ANKARA’DA YAŞADIĞIM İKİNCİ GÜZEL OLAY:

Kültür Ajans Yayınları sahibi Sayın Hayrettin İvgin Bey’le görüştüm. Hayrettin İvgin aynı zamanda araştırmacı, milliyetçi, mukaddesatçı aydın ve ileri görüşlü bir yazar. Rusya dâhil Türk Devletleri arasında eserleri ve çalışmaları ile tanınan ve birçok ödülün sahibi değerli bir bilim adamı. Onunla da dördüncü Ermeni kitabımın basımı hakkında anlaştık. 

Son eseri 2009 Puşkin Edebiyat Ödülü kazanan,” Altay Dağlarının Kaplanı” (Mitolojik MANAS Destanı) hakkında 27 Nisan 2017 Perşembe günü, Ferit Recai Ertuğrul cad. No.8 Oran-Çankaya- Ankara adresinde TÜRKSOY Genel Sekreterliğinde tanıtım toplantısı var.Saat: 14,00

Toplantının sponsor ve katılımcıları TÜRKSOY(Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (İnternasyonal Organization of Turkıc culture) ve Kırgız Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği.

AÇILIŞ VE SUNUM:

Prof.Dr.Fırat Purtaş (TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı)

İbragim Cunusoy (Kırgız Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi)

PANELİSTLER:

Prof.Dr.Naciye Yıldız (Gazi Üniver. Öğretim Üyesi), Hail Tan   ( Kültür ve Turizm Bak. HAGEM eski Gen. Müd.)

Yrd.Doç.Dr.Baktıgül Kulamshaeva (Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üni.Öğr. Üyesi), Osman Baş  (Dünya Yazarlar Ve Aydınlar Derneği Bşk.), Nurabübü Borsokeveya (Yeni Türk Edebiyatı doktora öğrencisi), Hayrettin İvgin  (MANAS ,” Altay Dağlarının Kaplanı” kitabının yazarı)

DAVETİ YAPANLAR

Düsen Kasinov (TÜRKSOY Genel Sekreteri), İbragim Cunusov (Kırgız Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi)

*      *      *

Yüzlerce kere andığım gibi ne yazık ki böyle önemli ve milli bir meseleyi halkımız bilmiyor, duymuyor. Basın bu önemli olayı haber yapmıyor.  Siyasilerimiz basit parti çekişmelerinden başlarını kaldırıp ülkenin uluslararası öneme sahip bu ve bunun gibi milli meselelerini asla ve asla anmayı akıl edemiyorlar.

Şurada 24 Nisan denen uydurma soykırım terbiyesizliğine üç gün var. Hangi siyasimiz bu meseleye dair iki laf etti?

23 Nisan gelince ABD Başkanı soykırım mı diyecek, büyük trajedi mi diyecek diye ağzının içine bakıp, telaşlanacaklara söyleyecek bir tek sözüm var.

*

Soykırım suçlusu Ermenilerdir, özür dilemesi gereken Ermenilerdir. Nokta.