1461 Trabzon her ne kadar 12.sırada yer alsa da, grubun en az yenilgi alan takımlarından biri. Genç, koşan ve birbirini tanıyıp tamamlayan futbolculardan oluşan tehlikeli bir rakip... Bu tip takımlara karşı bir ön önce golü bulamazsanız başınız ağrır.

Ersin Küçükoğlu, teknik direktör olarak ilk sınavında sakat ve cezalı oyuncuların çokluğunu da göz önüne alırsak, çıkartabileceği en iyi kadroyu sahaya sürdü. Pas trafiği sağlıklı olmasa da, daha deneyimli ayaklara sahip olan Yeni Çorumspor’un genç rakibine üstünlük kurduğuna şahit olduk. 36’da Uğur’un kafa vuruşunda topun direkten dönmesi büyük şanssızlıktı. O top gol olsa maçın seyri daha farklı olurdu.

Özellikle Mikail’in oynadığı sağ kanadı kullanmaya çalışan Yeni Çorumspor ikinci yarıda daha etkiliydi. İlk yarıya göre pas yüzdesi daha yüksek ve ataklara daha çok adamla çıkıldı. Sahanın her yerinde pres yapan genç rakibin son bölümlerde fizik olarak oyundan düşmesi Yeni Çorumspor’un üstünlüğünün belirgin şekilde görülmesine de neden oldu. 82.dakikada da Yakup’un gollük vuruşunda topun direkten dönmesi şans faktörünün Yeni Çorumspor’un yanında olmadığını bir kez daha gösterdi. Dedim ya, biraz da şans gerek.

1461 Trabzon maçında top Yeni Çorumspor’u sevmedi. Bunun neticesinde 3 puan yerine 1 puanla yetinilmek zorunda kalındı. Keşke her puan kaybı böyle olsa. Sezonun ilk yarısında hovardaca kaybedilen puanlar olmasa Yeni Çorumspor Pazar günkü futboluyla sahadan alkışlarla uğurlanırdı. Ama o kredi olmadığı için iyi futbol bile tek başına yeterli olmuyor.

İlk kez bir profesyonel lig maçına çıkan Nafican dakikalar ilerledikçe heyecanını yendi ve gelecek adına olumlu sinyaller verdi. Ancak fizik olarak zayıf. Biraz daha güçlenmesi ve kendini geliştirmesi halinde yıllarca bu takıma hizmet eder. Bu sezon ilk kez ilk 11’de görev yapan Mücahit Haktan iyi oynadı. Oyuna ikinci yarıda giren genç Kıvanç kaldığı yerden devam ediyor. Sahadaki duruşu, pozisyon alışı ve ikili mücadelelerdeki kararlılığı güven veriyor.

Yeni transferlerden Uğur sadece futbolu düşünürse ligin üzerinde kalitede. Pazar günü savunmayı ayakta tutan isimdi. Partneri Kemal’le uyumu da gayet iyiydi. Volkan, kenar değil de sanki forvette daha etkili olur diye düşünüyorum. 59’da attığı ve ofsayt gerekçesiyle iptal edilen goldeki vuruşu usta işi. Bence gol nizamiydi.

Muhammet ve Kaan’ın biraz daha zamana ihtiyaçları var.

Gelelim maçtan sonraki yaşananlara… Hangi stada giderseniz gidin, mutlaka küfür var. Olmazsa iyi ama maalesef önüne geçilemiyor. Özellikle koro halinde edilen küfürlerin kulüplere büyük zararı var. Yeni Çorumspor “çirkin ve kötü tezahürat” nedeniyle ceza sınırında. Eğer küfürler rapor edilmişse Gölcükspor maçının seyircisiz oynanması gündeme gelecek. Yazık değil mi? Bunlar en kritik ve kırılma haftaları. Takımın en çok bu haftalarda desteğe ihtiyacı var. Özellikle tribün liderlerinin bu konuda daha bilinçli ve hassas olmaları lazım.

Bana sorarsanız, 1461 Trabzon maçındaki futbolu ve mücadeleyi beğendim. Ama dedim ya, bazen sadece iyi futbol yetmiyor. Taraftar galibiyet istiyor. Olmayınca tepkisini gösteriyor. Buna saygı duymak lazım. Madem bu kulübün gerçek sahibi taraftar, o zaman saygı duyulacak.

Küfür ve hakarete karşıyım. Hele de iç sahada kazanılamamış bir maç sonunda taraftarların o anki psikolojiyle “Yönetim istifa” şeklinde tempo tutmalarını saygıyla karşılamak lazım. Kaldı ki, “istifa” diye bağıran taraftar sayısı 20’yi bulmaz bile. Bu yüzden Başkan Fatih Özcan’ın sırf taraftar istifa dedi diye “Sezon sonunda bırakıyorum” şeklindeki açıklamasını doğru bulmuyorum. 3-5 kişi bağırdı diye herkes istifa etse kulüplerde yönetici kalmaz.

Başkan Fatih Özcan takımı üst liglere çıkartabilmek için çok emek veriyor. Yaptığı güzel işleri kimse inkâr edemez ve şu anda takımın tek umudu gibi görülüyor. Hiçbir fedakârlıktan kaçınmıyor. Tüm bunlara karşılık çatlak seslere takılıp kalıyor. Hak etmediğini düşündüğü için de üzülüyor ve o anki ruh haliyle sonradan sıkıntı yaratacak paylaşımlarda bulunuyor. Yapma başkan. Onca emeği ve umudu çöpe mi atacaksın? En ufak bir olumsuzlukta bırakıp gitmek “Çorumspor sevgisi” ile bağdaşır mı?

Her çatlak sese kulak ve cevap vermek de doğru değil. Bazen görmeyecek, bazen duymayacaksın ve bildiğin yolda ilerleyeceksin.