Başarısızlık karşısında faturanın sadece teknik direktöre kesildiğine bir kez daha şahit olduk. Belediyespor Yönetimi, Teknik Direktör Sedat Özbağ’la yollarını ayırarak günü kurtarmaya yönelik bir hamle yaptı. Bakalım bu düzen karşısında gelen teknik direktör ne kadar dayanacak!
Lafı hiç uzatmadan direkt olarak konuya gireceğim. Öncelikle şunun altını çizmek istiyorum. Belediyespor’un sorunu teknik direktör değildi. Gelinen noktada elbette teknik direktör Sedat Özbağ’ın payı vardır. Ama esas sorunlara neşter vurulmadı, ya da vurulamadı! Bu sorunların ne olduğunu maalesef yönetim biliyor. Belki gazete sayfalarına yansımadı ama gerek yönetim, gerek takım içerisinde paralel bir yapı olduğunu herkes biliyor. Ve Maalesef Sedat Özbağ da biliyordu. Özbağ, bu paralel yapı karşısında çaresiz kaldı, paralel yapının korumasında olan futbolculara güç yetiremedi. Bu paralel yapı tabiri caizse Sedat Hoca’yı yedi. Yönetim de buna göz yumdu.
Takımına hiçbir katkı sağlamamasına rağmen forması garanti olan futbolcular kim, neden yedek bırakılamıyorlar, kimlerin korumasındalar? Sedat Hoca tüm bunları bilmesine rağmen neden müdahale edemedi, yönetim neden müdahale etmiyor? Neden fatura sadece Sedat Özbağ’a kesildi, tek suçlu Özbağ mı? Takım içerisinde huzursuzluk çıkarttıkları tespit edilen futbolculara neden ceza verilemiyor? Tabi ki, bunların bir de yönetim boyutu var. Bu soruların hepsinin tek cevabı var: PARALEL YAPI.
Bu yapının parçası olan yönetici, teknik adam ve futbolcuların kimler olduğunu Başkan Zeki Gül başta olmak üzere tüm yöneticiler biliyor. Tüm bunlardan sonra Belediyespor’un kurumsal bir yapıya sahip olduğundan bahsedilebilir mi, karar sizin.
Koskoca Türkiye’de, bula bula A2 teknik direktörüyle anlaşmak da aslında başlı başına ayrı bir skandal. Madem öyle, Selim Sümer’in günahı ne? Gelen Hoca Selim Sümer’den daha mı kariyerli?
Sonuç itibariyle, bu paralel yapı Çorumspor’da da vardı. Bugün belki isimler farklı olabilir ama düzen aynı düzen. Bu düzen devam ettiği sürece Belediyespor’un da sonunun Çorumspor’dan farklı olacağını sanmıyorum.
Oysa yapılacak şey çok basit. Herkes kendi işini yapacak.