Çorum Belediyespor’un ne çok kredisi varmış ki, kullan kullan bitmedi. Altın tepside sunulan şampiyonluğu elinin tersiyle iten Çorum Çorum Belediyespor, Play-Off’a ise tenezzül etmiyor sanki. Her türlü olumsuzluğa rağmen son Düzyurtspor maçını kazansa halen Play-Off için ciddi bir şansı olacaktı. Ama yine olmadı.

Bu sezon artık bitti diyebiliriz. Gelecekle ilgili planları yeniden gözden geçirmenin zamanı geçiyor bile. Bakın gelecek sezonun demiyorum, geleceğin diyorum. Çünkü 3.ligdeki altıncı sezonunu geçirmesine rağmen Çorum Belediyespor’un gelecekle ilgili bir planlamasından bahsetmek mümkün değil. Her sene sil baştan kadrolar kurarak kalıcı başarılar kazanılamaz. Artık, hem yönetimde, hem teknik heyette, hem de futbolcu kadrosunda istikrar şart. Oturup adamakıllı orta veya uzun vadeli bir planlama yapılmadığı ve o planlamaya sadık kalınmadığı sürece Belediyespor’un sonunun da Çorumspor gibi olması kaçınılmaz.

Belediyespor 3.ligdeki altıncı sezonunu bitirmek üzere dedik. Ama geriye dönüp baktığımızda kulübün tamamen dışarıya bağımlı olduğunu görüyoruz. Hoca ve futbolcuları menajerler getiriyor. Koskoca Çorum, kendi takımına bir yardımcı antrenör bile veremiyorsa, bu ayıp hem Çorum’a, hem de kulüp yönetimine yeter. Gelen hoca dört yardımcı getireceğine, iki getirsin. Yardımcılardan biri ve kaleci antrenörü Çorumlu olabilir, olmalı da. Artık bir yerlerden başlamak lazım. Oturup her şeyi adamakıllı konuşmak ve planlamak şart. Yoksa her sene paralar çöpe gitmeye devam edecek.

Son iki maçta genç futbolcular şans buluyor. Fena da oynamıyorlar. Demek ki, gençlere güvenmek lafla değil, icraatla oluyor. Bu çocuklar oynatılarak kazanılır, kulübede veya tribünde oturtularak değil. İşte tam da bu noktada yine bir pilot takımın eksikliği hissediliyor. Gelecekle ilgili planlama yapılırken, pilot takımı göz ardı etmemek lazım. Akademi Liginde mücadele eden U19 takımı grup şampiyonu oldu. Yani altyapı yavaş yavaş meyve vermeye başlıyor. Bu da yeni yapılanma sürecine önemli katkı sağlayacak.

Önümüzdeki ay yapılması düşünülen genel kurulda göreve gelecek yönetimin bence işe direkt şampiyonluk parolasıyla başlamak yerine, kalıcı başarılar için ileriye dönük planlama yapması en akılcı yol olacaktır.

Yani kısacası, yönetim kanadıyla başlayacak bir doğru yapılanma Çorum Belediyespor’un tek kurtuluş yolu.