Futbolda ayaklar yere sağlam basmalıdır.

Aksi halde tökezler, düşersin!

Bu yüzden Çorum FK’ya yeni sezonda sağlam ayaklı ve sağlam vücutlu bir sezon diliyorum.

Başkan Fatih Özcan’ın yaklaşık 1.5 ay önce üstüne basa basa söylediği “Bu sezon tüm enerjimi şampiyonluk için harcayacağım” cümlesinden sonra yapılan transferler ve takım içindeki ahenk Başkan Özcan’ın harcadığı enerjinin ispatı gibi duruyor.

Hal böyle olunca…

Çorum FK’ya gönül veren taraftarlarda şimdiden havaya girmiş durumda…

“Gümbür gümbür geliyoruz”, “Bu sezon kesin şampiyonuz” “Çorum FK’nın karşısında kimse duramaz” gibi söylemlerle hem kendilerini hem de çevresindekilerini ateşleyen taraftarların sayısı da günden güne artıyor.

Haksız da sayılmazlar.

Yapılan transferler noktasında beni en çok cezbeden isim Seçkin Getbay ile Burak Çalık oldu. Bu iki futbolcuyu da yıllarca hayranlıkla izledim. Hatta Seçkin Getbay’ın en son Uşakspor forması ile Çorum FK’ya karşı oynadığı maçta ayaklarının klaslığından ziyade hırsıyla da önemli bir futbolcu olduğunun izlenimini vermişti. Burak Çalık’ı anlatmaya gerek yok zaten. Bu ligin üzerinde bir oyuncu.

Diğer transferlere bakıldığı zaman hepsi kâğıt üzerinde iyi futbolcu ancak sahada neler yapabildiklerine henüz Çorum FK forması ile şahit olamadık.

O yüzden bekleyip görmek lazım!

Murat Yıldırım’ı en sona sakladım çünkü bu transfer konusunda endişelerim var.

Neden mi?

Murat Yıldırım’ın geçmiş kariyerini tartışmak tabiki hadsizlik olur.

Yıllarca Süper Lig’de oynamış, ayaklarının klaslığından ziyade hırsı ve mücadelesi ile Süper Lig’de iz bırakmış oyuncuların başında geliyor.

Ancak, Çorum FK’da aynı bölgede Umut Kaya ve Seçkin Getbay gibi iki önemli isim varken, bu transferin o kadar para harcanarak yapılması bana biraz yanlış geldi.

Belki de Aykan Atik Hoca’nın Umut Kaya, Murat Yıldırım ve Seçkin Getbay’ı aynı anda oynatabilecek bir sistemi var kafasında şuan için bunu bilemiyorum.

Ama ligler başlar, Murat Yıldırım oynarken, Umut Kaya ve Seçkin Getbay gibi iki önemli isimden biri kenarda oturtulursa o zaman bu transfer irdelenir, irdelenmelidir de!

9 doğrunun 1 yanlışı götürdüğünü varsayarsak, 2.Lig’de koşan ve mücadele eden takımdan ziyade tecrübenin şampiyon olduğunu düşünürsek.

ÇORUM FK’nın doğru yolda olduğunu söyleyebiliriz.

Çorum’un en güzel rengi Kırmızı-Siyah’a 2021-2022 sezonunda başarılar diliyorum…