Doğrusunu söylemek gerekirse, üzerimdeki şaşkınlığı henüz atamadım. Hiç beklemediğim ve inanılması güç bir tablo ile karşı karşıya kaldık. 10 kişi ile bile kazanacak kapasitede bir kadroya sahip olan Çorum FK’nın, 10 kişi karşısında beraberliği son anda kurtarabilmesinin mantıklı bir açıklaması yok. Tahsin Hocam, hiç kusura bakma, bu kayıp sana yazar.

Aslında fena da başlamadı maça Çorum FK. Set oyununu başarıyla oynadı. Ama her zamanki gibi final pasları ve son vuruşlar yine sıkıntılıydı. Gol geciktikçe rakibin güveni arttı. İlk yarının sonlarına doğru Eren Aydın’ın vuruşunda, Mete Yıldız’ın ceza sahasında elle oynamasını es geçen hakem Raşit Yorgancılar, buz gibi penaltıyı vermezken, kendisi ile ilgili kanaatimde yanılmadığımı bir kez daha tescil etti. Böyle bir hakemin A klasmanında olması da aslında başlı başına irdelenmesi gereken bir konu.

İkinci yarıya Gökhan Karadeniz-Sinan Kurumuş değişikliği ile başlayan Çorum FK, 50.dakikada Ferhat Yazgan’la golü bulup öne geçerken, rakip takımın 60.dakikada kırmızı kart nedeniyle 10 kişi kalması da galibiyet kapısını ardına kadar araladı. Hurşit Taşçı ve Sinan Kurumuş’la net fırsatlardan yararlanamayan Çorum FK’nın farka gitmesini beklerken, akıllara zarar bir hamle geldi teknik direktör Tahsin Tam’dan, Fişi çekecek oyuncuların başında gelen Hurşit Taşçı’yı kenara alıp Sabrican Vural’ı sahaya sürmesi maçın en önemli kırılma anlarından biri oldu.

En büyük tehdit unsurlarından biri olan Hurşit’in oyundan çıkmasıyla Çorum FK’nın üzerine daha rahat gelmeye başlayan Afyonspor, 69 ve 73.dakikalarda olmak üzere peş peşe iki gol buldu. İki golde de, halı saha maçında bile göremediğimiz inanılmaz hatalar var. Bu gollerdeki hatalarla ilgili sabaha kadar konuşabilirim. Doğrusu hiç yakışmadı.

Farklı bir galibiyet beklerken, 89.dakikada Sinan Kurumuş’un golüyle beraberliğe razı gelmek, Çorum FK gibi grubun açık ara favorisi olan bir takıma hiç yakışmadı. Takım gibi Tahsin Hoca da çok formsuzdu. Yanlış oyuncu tercihleri ile yaşanan kaybın en önemli etkenlerinden biri oldu.

Artık telafisi mümkün olmayan haftalara girilmişken, yaşanan bu kayıp karşısında rakiplerin takılmalarıyla gelen liderlik biraz olsun teselli oldu. Ancak, bu maçla ilgili çıkartılması gereken o kadar çok ders var ki. Eminim Tahsin Hoca bunları görmüştür.

Moral bozmaya gerek yok. Bu sezon şans da Çorum FK’dan yana. Pazar günkü Sivas Belediye maçıyla birlikte yeni bir sayfa açıp yola devam etmekten başka yapacak bir şey yok. Afyonspor karşısında her ne kadar 2 puan kaybedilmiş olsa da, alınan 1 puanla ipler tamamen Çorum FK’nın eline geçti.