Sezonun ilk yarısını 2. sırada tamamlayarak şampiyonluk umutlarını ikinci yarıya taşıyan Çorum Belediyespor’un Antalya-Belek’teki hazırlık çalışmaları gayet yüksek tempoda ve oldukça verimli geçiyor.
Hemen şunu belirteyim ki, sezonun ilk yarısında fazla göze batmayan birkaç futbolcu, kamp döneminde oldukça dikkat çekici bir performans sergiliyor. Bu futbolcuların başında Vedat, Ender ve genç Emre geliyor. Gerçekten bu üç futbolcu için yeni transferler diyebiliriz. Tabi bunların yanında düşüş yaşayan futbolcular da yok değil. Ama genel anlamda ikinci yarı hazırlıklarının gayet iyi geçtiğini söyleyebilirim.
Belediyespor’un Belek’te iki hazırlık maçını izleme fırsatım oldu. 2.lig temsilcisi Körfez Futbol Kulübü ile oynanan ve 1-0 kazanılan maçta her şey mükemmeldi. Özellikle fizik olarak çok iyi bir seviyeye ulaşan Belediyespor, rakibini adeta ezdi. Daha önce hazırlık maçı için teklif yapılan ancak 3.lig takımı olduğu için burun kıvırmayan Ankaragücü ve Bucasporlu yetkililer, mücadeleci futbolu izleyince hemen hazırlık maçı teklifinde bulundular ama bu kez Belediyespor kabul etmedi.
2-2 biten Fatih Karagümrük maçında ise yine fazla forma şansı bulamayan futbolcuların ağırlıkta olduğu bir kadro sahaya çıktı. İlk yarı biraz sıkıntılı geçmesine rağmen ikinci yarıda as tabir ettiğimiz futbolcuların oyuna girmesiyle Belediyespor’un ezici bir üstünlük kurması dikkat çekiciydi.
Gol sorununa çare diye Pendikspor’dan transfer edilen Gökhan’ın nasıl bir izlenim vereceğini hepimiz merak ediyorduk. Deneyimli golcü son 22 dakikada oyuna girmesine rağmen sergilediği olumlu futbol ve attığı golle isabetli bir transfer olduğunu gösterdi ve yüreklere su serpti.
Fatih Karagümrük’ten transferi gündemde olan Mehmet Özdıraz’ı da yakından izleme fırsatı bulduk. Mehmet her ne kadar forvet arkasında oynayan bir futbolcu olsa da, Belediyespor’a karşı sol kanatta görevlendirildi. Fatih Karagümrük teknik heyetinin neden böyle bir tercih yaptığını pek anlamasak da, ünlü teknik direktör Samet Aybaba gibi biz de Mehmet’in kaliteli bir kumaş olduğunu hemen fark ettik.
Mehmet’ten ziyade orta sahaya Eskişehirspor’dan Nuri Fatih Aydın’ın alınmasını çok isterdim. Süper Lig’de forma giyen en genç futbolcu unvanına da sahip olan Nuri’yi, PTT 1.Lig takımı Tavşanlıspor kaptı. Yani kalite boşta kalmıyor. Çorum Belediye de üst liglerde olsaydı eminim Nuri’nin tercihi Çorum olurdu. Bu yüzden bir an evvel bu 3.lig bataklığından kurtulmak gerek. Bunun için de Çorum’un her kesimiyle bu takıma sahip çıkması lazım. Çünkü bu takım da Çorum’u temsil ediyor ve profesyonel liglerdeki tem takımı. Eğer Çorum’un adı duyurulacaksa, bu en kolay futbol takımıyla duyurulabilir.
Belediyespor’un ara dönemdeki en belirgin farkı ne diye sorulacak olursa, tek kelime ile “fizik gücü” diyebilirim. Sezonun ilk haftalarında yerlerde sürünen futbolcular müthiş şekilde güçlenmişler. Rakiple birlikte saha şartlarının da ön plana çıkacağı ikinci yarıda Belediyespor’un fizik gücü ile çok maç alacağını düşünüyorum. Demek ki, kampta bu kez yatmamışlar.
Başta Başkan Sayın Zeki Gül olmak üzere, Mustafa Özbayram, Mustafa Ercan, Hamit Işık, Sedat Hoca ve ekibine, kampta kaldığımız sürece bize gösterdikleri misafirperverlikten dolayı teşekkür ediyorum.