Çorumspor, büyük sıkıntılarla başladığı sezonun ilk yarısındaki son maçında şampiyonluğun en güçlü adaylarından Şanlıurfaspor ile sahasında 1-1 berabere kaldı. Normal şartlarda beraberlik, Çorumspor için 2 puan kayıp anlamına gelirken, mevcut şartlarda altın değerinde 1 puan olarak ön plana çıktı.

Maç öncesinde genel kanı, Şanlıurfaspor’un farklı kazanacağı yönündeydi. Yeni puan için fazla umut yoktu. Şanlıurfalı meslektaşıma kadroları geçerken, teknik direktörleri Kemal Kılıç’ın çok ilginç bir kadro çıkarttığını ve Çorumspor’un puan alabileceğini söyledi. Bu beni biraz umutlandırdı ama yine de güvenemedim. Bir tarafta sezonun en flaş takımı, yıldızlar topluluğu Şanlıurfaspor, diğer tarafta teknik heyet ve futbolcuların fedakârlıklarıyla ayakta kalmaya çalışan Çorumspor… Tabi ki Şanlıurfaspor daha ağır bastı.

Maçın ilk 10 dakikasında ortam tam da Çorumspor’un aradığı gibiydi. Şanlıurfaspor savunması çok boşluk verdi ama Çorumspor’da o boşlukları değerlendirecek kimse yoktu sahada. Düşünün, Ceyhun takımın forvetiydi.

İlerleyen dakikalarda Şanlıurfaspor oyuna ağırlığını koydu ve 12. dakikada Adlan’ın attığı golle de öne geçti. Bir önceki iç saha maçında Turgutluspor da 12. dakikada golü bulmuş ve karşılaşma 5-0 bitmişti. Bu maçta da aynı akıbetten endişe ettik.

İkinci yarıya Ömür forvet olarak çıktı. Bu değişiklik Çorumspor’un hücumdaki etkinliğini artırdı. Hatta Ömür 60 ve 62. dakikalarda net iki pozisyondan yararlanamadı.

Ömür’ün 62. dakikada sakatlanması üzerine Ali Koçak forvete geçti. 71. dakikada genç Ubeydullah’ın golüyle Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı bayram yerine döndü. Rakip yıldızlar topluluğu Şanlıurfaspor olunca golün de değeri artıyor tabi.

Kalan dakikalarda Çorumsporlu futbolcuların müthiş direnişi, Şanlıurfaspor’un baskısı ve kaleci Emrah’ın inanılmaz kurtarışları vardı. Sonuçta maç 1-1 bitti ve Çorumspor altın değerinde 1 puan aldı. Tüm futbolcular görevlerini yaptılar ama maçın yıldızı Emrah’tı. Emrah, Çorumspor forması altında en iyi maçını çıkarttı.

İlk yarı bitti ama belirsizlik had safhaya çıktı. 7 Ocak’taki kongre nedeniyle yeni bir yönetim oluşup oluşmayacağı, lisansların çıkartılıp çıkartılamayacağı, Teknik Direktör Sedat Özbağ’ın kalıp kalmayacağı, kadronun dağılıp dağılmayacağı gibi birçok soru cevap bekliyor. Tüm bu olumsuzluklara rağmen futbolcuların onurlu mücadeleleri takdire şayan.

Teknik heyet ve futbolcular zor şartlarda görevlerini fazlasıyla yaptılar. Yönetim de imkânlar ölçüsünde görevini yaptı sayılır. Şimdi sıra şehri yönetenlerde. Bir şeyler yapmanın tam zamanı.