Dostların seni unutma

Günler, günleri kovaladı. Yine geldi aynı gün. Gözden ırak olanlar gönülden de ırak olur. Sivas’ın adı sanı duyulmamış, insanların içecek su bulamadığı bir köyde doğmuş. Çocukluk yıllarında yediği darbelerle görme engelli olmuş. Onunla aynı sorunları paylaşanlara bizler kör demişiz. Belki bizden sadaka ister, başka bir yardım ister diye onları gördüğünde yollarını değiştirenler olmuş.

Bir zamanlar gazeteler kupon veriyordu. Reklamları izliyor, kimin ne verdiği araştırılıyordu. İnsanlar sahip olacağı ürüne bağlı olarak gazete satın alırdı. Kupon karşılığında aldıklarımız işimize yarar mı, kalitesi nedir bunların bir anlamı yoktu. Şu gazeteyi alırsam ne alırım anlayışı evrim geçirdi. Bilmem kime selam verirsem ne kazanırım anlayışı beyinlerimize yerleşti. Osmanlı döneminde “selam verdik, rüşvet değildir deyu almadılar” sözleri vardı.

Bilen bilir. Bilenler bilmeyenlere anlatsın. Osmanlı’nın torunları günümüzde yaralı parmaklarını tedavi ettirmek için çaba gösteriyor.

Yirmi bir Mart. Elli yıl önce Aşık Veysel Şatıroğlu sadık yarine kavuştu. Onun unutulmaz şiirleri, önce kendisi tarafından bestelendi. Aradan geçen yıllar müzik dünyasında birçok ünlüyü silip süpürdü. Adım attığımız her yerde duyduğumuz ünlü kişilerin şarkıları unutuldu. Aşık Veysel’in besteleri, şiirleri her geçen gün daha çok beğeni topluyor.

Ne yazık ki onun şiirleri karın doyurmuyor. Uzun lafın kısası beş para etmiyor. Kelin merhemi olsa başına sürermiş. Kör olarak bildiğimiz görme engellerin kendilerine bir hayırları yok. Bize ne yararları olacak? Yapılacak seçimlerde yine derneğin yönetimini nasıl kazanabiliriz; önemli olan bu! Engellilere tanınan yasal haklardan, maddi desteklerden yararlanabilmek için adımların sağlam atılması gerekir.

Asıl önemli olan yaklaşan seçimlerdir! Çokbilmişleri örnek alıp seçimlerde kazanacak olanın yanında olmak gerekir. Yanlış ata oynayan kaybeder. Ömür kısa, gelir az; giderler ise sonsuz.

Devir hesap devri. Ne kadar ekmek o kadar köfte.

Çorum’da Aşık Veysel’i anma…

Aşık Veysel’i anma programından…Şimdi aramızda olmayan nice değerli insanımız var.