Belki de sezonun seyirci rekoru… 16.222 adet bilet satılmış. Eğer bilet alan herkes maça geldiyse, evet bu bir rekordur. Tribünler dolu, keyifler yerinde, coşku tavan yapmış. Alınacak bir galibiyetle ortalık bayram yerine dönecek, liderlik sürecek, rüya gibi bir gece olacak.

İyi de başladı maça Çorum FK. Henüz saniyeler geçmişti ki, Sinan’ın pasında Atakan golle burun buruna geldi. Sağındaki Berat Ali’yi düşünse, belki gol ihtimali daha da artabilirdi ama Berat Ali’nin ilerleyen dakikalardaki halini gördükten sonra, artık gol olurdu diyemiyorum. Ama gol olsa, eminim maçın hikâyesi bambaşka yazılırdı.

Maçı özelinde değerlendirdiğimizde, sakat ve cezalı oyuncu sayısının çokluğu dezavantajdı. Özellikle, hamle oyuncusu noktasındaki sıkıntı büyüktü. Mevcut on birin sabırlı oynayıp, araya da 3 puanı getirecek gol ya da goller sıkıştırması gerekiyordu. İlk yarıda bu plan tuttu.

İkinci yarıda da maç ortada gidiyordu. Genel görüntü, atan tarafın kazanacağı şeklindeydi. Dakikalar 64’ü gösterirken, ortada pozisyon yokken Serkan’ın ıskaladığı topu Serdar Eylik ağlarla buluşturdu. Daha bu golün şokunu henüz atamamışken, 10 dakika sonra yine Serkan’ın büyük hatasında bu kez Taner Gümüş cezayı kesti ve skor bir anda 2-0’a geldi. Serkan’ın bu hataları bilerek yaptığına ihtimal dahi vermiyorum. Yapılan eleştiriler, ithamlar çok acımasızca. Üzüntüsünü herkes gördü, ruh halini tahmin edebiliyorum. Hiç kimse bile bile o duruma düşmek istemez. Sırf Diyarbakırlı ve Amed’den geldi diye bu kadar yüklenmek, acımasızca eleştirmek doğru değil. Serkan, bu ligin en iyi sağ beklerinden biridir ve Çorum FK’ya sadakatinden şüphe duymuyorum. Bu zor günlerinde ona destek olmak ve yeniden ayağa kalkması için destek olunması lazım. Çünkü, şampiyonluğa giden yolda daha bu takıma çok katkı sağlayacak. Hataların da, “ya hata yaparsam” diye girdiği stresten dolayı olduğunu düşünüyorum.

2-0’a rağmen maç berabere de bitebilirdi. Son bölümlerde Enes, Sinan ve Berkay Can’la kaçan iki net gol pozisyonu var. Onca eksik oyuncuya rağmen, 2-0’dan dönmek bile en az galibiyet kadar değerli olurdu ama bu dönüş gerçekleşmedi.

Sonuç itibariyle, mücadele olarak iyi, ama oyun anlamında yine beklentilerin altında kalan bir Çorum FK izledik. Ha, bunda eksik oyuncu sayısının fazla olmasının etkisi büyük ama, ideal kadro ile de dominant bir oyun izleyemedik.

Amed yenilgisinin camiayı yaraladığı bir gerçek. Bu yaraların tez vakitte sarılması lazım. Lig devam ediyor, takılır kalırsak, kayıplar artar, hedef uzaklaşır.

Ortalık toz duman iken, bireysel anlamda oyuncu performanslarına girmek istemiyorum. Ama herkes kendini çok iyi biliyor.