Deplasmanda İnegölspor’u 2-0 geriden gelip 3-2 yenerek kötü gidişe “dur” diyen Çorum Futbol Kulübü, Niğde Anadolu Futbol Kulübü’nü de evinde 4-0’la geçerek hem moral motivasyonunu, hem özgüvenini, hem de puanlarını artırdı. Alınan 4-0’lık galibiyet elbette flaş bir sonuç ancak “Kazanan her zaman haklıdır” mantığı ile hareket edip eksiklerin üzerini örtmek, yanılgıya neden olur.

Değerlendirmeye, Bahri Hoca’nın sahaya sürdüğü 11’den başlayalım… Bir hafta önce İnegöl’deki “facia” diyebileceğimiz yanlış tercihlerinden vazgeçti. Sol bekte Mehmet Sedef’in yerine daha hazır ve diri olan genç Nafican’a, orta sahada Mete’nin yerine Onur Kolay’a, geldiği günden beri istenilen performansı gösteremeyen Muhammet Fettahoğlu’nun yerine Kerem Çağatay’a, kanatta ise henüz hazır olmayan Yılmaz Can’ın yerine İnegölspor maçının yıldızlarından Mikail’e forma vererek doğru tercihler yaptı. Keşke, İnegöl galibiyetinin mimarlarından Kıvanç da ilk 11’de yer alabilseydi ancak yerine oynayabileceği isimlerin çok formda olmalarının azizliğine uğradı genç golcü.

Niğde Anadolu Futbol Kulübü kadro yapısı itibariyle benim değerlendirmemde grubun zayıf takımlarından biri. Ancak, çok koşan ve rakibi bozan bir yapıları var.

Çorum Futbol Kulübü, ilk yarıda üstün oynamasına rağmen dağınık bir görüntü verdi. Ancak golü tam zamanında buldu. Sinan ve Cengiz’le fişi çekecek goller için önemli fırsatları değerlendiremedi.

İkinci yarının hemen başında konuk takımın topunun direkten dönmesi Çorum Futbol Kulübü’nün şansıydı. 59’da Cengiz’in attığı golle rakibin gardı tamamen düştü. Ardından da maç farka gitti zaten.

Beklediğim gibi kolay bir galibiyet oldu. Ancak, özellikle ilk yarıdaki görüntüsü itibariyle Çorum Futbol Kulübü’nün henüz zamana ihtiyacının olduğunu söyleyebilirim. Pas trafiği akıcı değil. Umut’un olağanüstü performansı, Mikail’in istim üstünde olması, Sinan’ın diri ve mücadeleci oyunu, beklenilen düzeyde olmasa da Cengiz’in pozitife doğru giden performansıyla ortaya 4-0 gibi bir sonuç çıktı.

Kaleci Hasan Hüseyin’i bu maçta daha iyi gördüm. Nafican’ın maşallahı var. Gittikçe açılıyor. Aynen devam Nafican. Savunmanın göbeğinde Salih Zafer’le Eren birbirlerini iyi tamamlıyorlar. En büyük sorun, ön liberoda. Hem Onur Kolay, hem de Muhammet Fettahoğlu istenilen seviyede değiller. Bu yoklukta Kerem Çağatay’ın performansını başarılı buluyorum.

Sonuç olarak, alınan farklı galibiyet moral ve özgüven açısından çok iyi oldu. Ancak takımın biraz daha zamana ihtiyacı var.