Türkiye'de sürdürülebilir iş modellerine geçişi hızlandırmayı ve bu alanda başarılı çalışmalar yapmış kurum ve kuruluşları ödüllendirerek, sosyal, ekonomik ve çevresel konulardaki projeler adına farkındalık oluşturmayı amaçlayan Sürdürülebilirlik Akademisi, dördüncüsünü düzenlediği “Sürdürülebilir İş Ödülleri 2017”de Ege Kiremit’i de ödüllendirdi.
“SÜRDÜRÜLEBİLİR İNOVASYON”
ECE Holding’in Sanayi Bakanlığı onaylı Ar-Ge merkezinde uzun süreli araştırmalar sonucunda bioksit özellik ihtiva eden hammaddelerden yapılan formül ile hayata geçirdiği Bioksit Kiremit, “Sürdürülebilir İnovasyon” kategorisinde birinciliğin sahibi oldu.
Akademisyenler, çeşitli üniversitelerde görevli profesörler ile UNDP, TÜTED ve TÜGİS gibi kurumların temsilcilerinden oluşan 32 kişilik bir jüri ekibinin değerlendirmesi sonucu ödüle layık görülen Bioksit Kiremit, tarım dışı arazilerden elde edilen hammaddelerle üretiliyor. Bu özelliği ile Bioksit Kiremit sayesinde yılda ortalama 30 dönüm alan kurtarılmış oluyor.
“TARIM TOPRAĞINA GEREK KALMIYOR”
Ödül töreninde konuşan Ece Holding Pazarlama ve Kurumsal İletişim Şefi Didem Sungur, “ECE Holding bünyesinde Çorum'daki Ar-Ge merkezimizde Türk mühendisler tarafından geliştirilen Bioksit Kiremit sayesinde tarım arazilerinin hammadde kaynağı olarak kullanılmasına gerek kalmayacak. Bioksit Kiremit Türkiye'de bir ilk ve bu ürünle birlikte Ar-Ge'nin geleneksel sektörlerde dahi ne kadar önemli olduğunu ortaya koymuş olduk" dedi.
BİOKSİT KİREMİT
Bioksit özelliğe sahip hammaddelerin mineralojik ve fiziksel özelliklerinden dolayı su geçirmezliği daha iyi, porozitesi daha düşük kiremitler üretmek mümkün oluyor. Bioksit hammaddeli kiremitler aynı zamanda don dayanımı yüksek ve yosun tutmama özelliğine de sahipler. Bioksit kiremit ayrıca geleneksel hammaddelerle üretilen kiremitlere oranla fiziksel ve doğal şartlara çok daha dayanıklı, daha uzun ömürlü ve daha koyu rengi ile estetik görünümlü. Bioksit özelliğe sahip kiremitler farklı modellerde de üretilebiliyor.