Yıllar süren emperyalist hazırlık son noktasına ulaştı. Irak, Suriye dağıtıldıktan Lübnan, Gazze direnişi kırıldıktan sonra hedefin İran olduğu açıklanmıştı.
Nihayet İran’a saldırı başladı. Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) adım adım uygulanıyor. Ortadoğu’da 22 ülkenin sınırları değişecek, bölge yeniden şekillenecek diye ilan edilen emperyalist hedefler bir bir yıkılıyor, tüm bölge İsrail öncülüğünde işgal ediliyor. Emperyalizm Ortadoğu’yu kana bulamaya devam ediyor.
28 Şubat 2026 Cumartesi sabahı, İran liderleri toplantı halindeyken başlayan saldırıda, açıklandığı gibi, İran dini önderi Ali Hamaney ve çok sayıda yüksek kademeden yönetici ve komutanın katledildiğini duyurdu haber kaynakları. Bu çok ciddi bir gelişmedir. Yüksek kademeden subayların ve dini liderin toplantı halinde olduğu bilgisi belli ki İsrail ve ABD ajanlarının en etkili noktalara kadar sızdığının belirtisi. Akşam saatlerinde de İran resmi ajansı katli açıkladı.
Bu saldırıların arkasından İran devleti çöker mi?
Bu sorunun yanıtını İran Devrim Muhafızları ve İran ordusunun tavrı ile birlikte İran halkı belirleyecektir. Ancak esas belirleyici olan İran halkıdır.
Humeyni’nin sürgünden gelişiyle başlayan dönüşüm bir yönetim değişikliğini de getirdi, Şah iktidardan düştü ancak yönetime gelen mollalar ilk günlerden başlayarak TUDEH ve Halkın Mücahitlerini imha ettiler. Sol muhalefet mollalarla anlaşmakla en büyük hatayı yapmışlardı. Gerici, şeriatçı hareket hiçbir zaman halka hizmet etmemiştir. İran’da etmedi. İran halkı gericilerin baskılarından bunaldı ve çeşitli gösterilerle tavrını ortaya koydu. Bu gösterilerde İsrail ve ABD ajanlarının etkisi büyük olmuştur.
ABD ve İsrail sürekli İran halkını kışkırtıyor ve ayaklanmaya zorluyor. Yukardan bombalarla, içerden ayaklanmalarla rejimi değiştirmeye çalışıyor.
İran halkı/halkları gerici rejime karşı koymakla birlikte emperyalist saldırıya da tüm gücüyle karşı çıkmalıdır. Emperyalist müdahale gerici rejimin seçeneği olamaz.
Bu savaş İran ile emperyalist ABD/İsrail arasındadır. İran bir bütün olmalı, ülkelerinin petrol ve yeraltı zenginliklerinin tümüne göz dikmiş olan emperyalistlere teslim olmamalıdır.
Çevre ülkelerin sosyalistleri, komünistleri tavırlarını açıklamış, İran halkıyla dayanışma içinde olacaklarını duyurmuşlardır.
ABD üstlerini kapatmak, emperyalist müdahalenin bir parçası olmamak doğru tavır olacaktır. Emperyalist müdahaleler ve savaşlar hedef ülkeleri kana bulayarak sömürü düzenlerini sürdürme peşindeler. Halklara daima kan, gözyaşı ve yıkım getirmiştir, halkların seçeneği değildir.
İran halkı kazanacaktır.
