AK Parti İl Başkanı Murat Günay’a saldırı olayı ile ilgili tutuklanarak cezaevine gönderilen Çorum Merkez Köy Muhtarları Derneği Başkanı Zeki Oral, Eskice Köyü Muhtarı Ünal Bozok, Elmalı Köyü Muhtarı Saffet Erdemli’ye muhtarlardan destek geldi. 
Çok sayıda muhtarın yanısıra tutuklu muhtarların avukatlığını üstlenen Ahmet Özdel’in de de katılımıyla Çorum Merkez Köy Muhtarları Derneği’nde bir basın toplantısı düzenlendi. Dernek Başkan Yardımcısı Cemil Aslıhak, “Biz, muhtar arkadaşlarımızın yağma suçu işlediğine inanmıyoruz. Taraflar arasında bir takım nedenlerle tartıma, itiş-kakış olmuş olabilir. Bu durumun, arkadaşlarımızın tutuklanması gerektireceğini zannetmiyoruz. 
Biz Çorum’da bulunan muhtarlar olarak acilen haksızlığın giderilmesini istiyoruz. Bizler, kavga, tartışma ve çatışmadan yana değiliz. Herkes işlediği suçun cezasını çeker, suç yoksa cezanın da olmaması gerekir” dedi.

DARP170423 (2)
AV. ÖZDEL, ZEKİ ORAL’LA GÖRÜŞMESİNİ ANLATTI
Cezaevinde 3 muhtarı ziyaret ettiğini ve onların taleplerini iletmek amacıyla bu basın toplantısını düzenlediklerini anlatan Av. Ahmet Özdel, “Tutuklu muhtarlar, bir komplo ile karşı karşıya olduklarını ve bu komplonun sebebini ise şu aşamada açıklayamayacaklarını belirterek, AK Parti İl Başkanına karşı asla bir yağma suçu işlemediklerini söylüyorlar” dedi. 
“MUHTAR BOZOK İLE İL BAŞKANI GÜNAY’IN HUSUMETİ VARDI”
Cezaevinde yaptığı görüşmede Zeki Oral’ın ‘Ben AK Parti İl Başkanı ile günler öncesinden Ramazan’da dağıtılacak yardım çekleri için bir konuşma yaptım ama bu konuşmayı o gün akşam adı geçen muhtar arkadaşlarıma anlatmadım. Muhtar arkadaşlarımın bu konuşmadan bilgisi yok. Ama AK Parti İl Başkanının bilgisi var. Onun talebiyle bu görüşmeyi yaptım, onun dışında kimseye yardım çekleriyle ilgili bir şey anlatmadım’ dediğini belirten Özdel, şunları söyledi:
“İddia şudur ki, 3 muhtar AK Pati il başkanından zorla yardım çeki almak için yağma teşebbüsünden bulunmuşlar. Ama Zeki Oral, ‘Yardım çekleriyle ilgili konuştuğumu arkadaşlarıma anlatmadım. Ünal Bozok ile AK Parti İl Başkanı arasında öncesine dayalı bir husumet var. Bu husumeti, kişilere duyduğumuz saygıdan dolayı açıklayamıyoruz. Tartışma da o husumet nedeniyle meydana geldi. Biz de tartışmanın bir tarafı olduk fakat bu yağma suç işlememizi gerektiren bir eylem değildir, asla yağma suçu işlemedik’ diyor.
“BİR KOMPLO SÖZ KONUSU”
“Şikâyet, olayın üzerinden günler sonra yapıldı. Şikâyetten önce olayın kamera görüntüleri, fotoğrafları bazı basın kuruluşlarına servis edildi. Şikâyet günler sonra yapıldıktan sonra sosyal medyada çalkalandı ve kamuoyu oluşturuldu. Sonrasında ise muhtarlar tutuklandı. 
Tutukla muhtarlar, ‘Bu bize yapılmış bir komplodur. Basit bir tartışmanın, kavganın nasıl 3 muhtar tutuklanır ve görevden alınır ve yağmaya teşebbüs suçuna sokulur hale getirildiğini gördük ve adalet istiyoruz’ dediler. 
“TARTIŞMANIN SEBEBİ NE POLİTİK NE DE YAĞMA…”
“Soruşturma dosyasını incelediğimiz zaman gördüğümüz şey şu: Bir tartışma var. Bu tartışmanın sebebi ne politik, ne yağma gerektiren bir şey ne de ekonomik bir sebep. Bu konuyu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Dosya açıldıktan sonra görülecektir. Bu tartışmadan sonra yağma oluşacak bir şey yok. 3 muhtar yardım çeki almak için yağma yapmış. Bu muhtarlar yardım çekini ne yapacaklar? İnsan, yardım etmek için yağma suçu işler mi? Hayatın olağan akışına aykırı. Bu durum, cami yaptırmak için para çalmaya benzer. Neden böyle bir şey yapsınlar. Kaldık ki bu üç muhtarın yüzlerce dönüm arazisi, var ekonomik durumları çok iyi. Yağma yapmalarını gerektiren bir durum yok.” (Taner ŞİMŞEK)

Editör: HABER MERKEZİ