İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in dün sürpriz bir şekilde 6’lı Masa’dan kalkması karşısında, seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılmasının kesinleştiği yorumları yapılıyor.

Biz, 6’lı Masa veya Millet İttifakı konusunda analizlere girmek niyetinde değiliz.

Sadece “seçim”le ilgili temennilerimizi paylaşmak istiyoruz.

*

Ülkemiz, ekonomik bakımdan zaten çok zor bir süreçten geçmekteyken, buna bir de büyük deprem felaketinin maddi-manevi yükü eklenmiş, tüm milletin omuzlarına çökmüş durumda.

Ekonomistler, depremin ekonomik faturası ile ilgili farklı tahminlerde bulunuyorlar. Bu rakamı 100 milyar dolara kadar çıkaranlar var.

Milletimiz seferber oldu, depremzedelere yardım yağdı. Ama bu kadar büyük yükü kaldırabilmek hiç kolay değil.

Onbinlerce kaybımızın ardından gözyaşları dökerken, ekonomik bakımdan da büyük fedakârlıklara hazır olmak durumundayız.

Dolayısıyla, seçim süreci, yeni Cumhurbaşkanı’nı seçme ve Parlamento üyelerini yenileme yanında, daha da büyük bir önem taşıyor.

*

14 Mayıs, bir yandan ülke ekonomisini omuzlarken, diğer yandan demokrasiyi yaşatma gibi iki önemli sorumluluğun millet üzerine yüklendiği bir tarih olacak.

Dolayısıyla, sağduyuya, hoşgörüye, sorumluluk bilincine, millet olma şuuruna, her zamankinden daha fazla ihtiyacımızın olacağı muhakkak.

Adaylar da, siyasi parti yöneticileri de, elbette seçimi kendi lehlerine çevirebilmek için ellerinden gelen çabayı gösterecekler, ama bu, toplumsal barışı, birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu tahrip edecek, ekonomik güçlükleri birlikte göğüsleme anlayışını zayıflatacak boyutlara asla vardırılmamalı.

*

Çorum için şunu temenni ediyoruz ki, siyaset yarışı mutlaka ve mutlaka centilmence yapılmalı. Eleştiri ile hakaret karıştırılmamalı. Rencide edici, incitici söz ve davranışlardan kaçınılmalı.

Seçim propagandası, fikir yarışı, vizyon ve proje yarışı, kalite seçimi şeklinde geçmeli.

Seçmen de, takım tutar gibi parti tutmak yerine, partilerin programlarına ve adaylarına bakarak tercihini ve kararını vermeli.

Çorum’un haklarını kim savunabilir, Çorumlu’nun elinden ekmeğinin alınmasına kim engel olabilir, buna bakmalı.

Siyasi bir slogan olarak değil, gerçek manada “Her şey Çorum için” diyen kim ise ona destek vermeli.

*

Umarız seçim yarışı, demokrasi çerçevesinde ve ülkeye, Çorum’a barış, huzur, esenlik getirecek bir olgunluk içinde geçer.