13. Cumhurbaşkanı ile TBMM 28. Dönem milletvekillerinin seçimi için 14 Mayıs 2023 tarihinde sandık başına gideceğiz.

Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun.

Seçim sandığı göründüğüne göre, artık bu süreci tamamen seçim gündemi ile geçireceğiz demektir.

Tabii, deprem yıkımını ve depremzede vatandaşlarımızın ıstıraplarını da hiç akıldan çıkarmadan, onların yaralarını sarmak üzere çabalarımızı kesintisiz sürdürmek zorundayız.

*

Özel diyaloglarla, sohbetlerle Çorumlu hemşehrilerimizin nabzını tutmaya çalışıyoruz.

Siyasi bir sonuç çıkarmaya çalışmadan söyleyebiliriz ki, Çorumlu seçmenler arasında, “Bu seçimde artık parti değil, adam seçmeye çalışacağız” diyenler hayli fazla.

Elbette bu değerlerdirme, milletvekili seçimi ile ilgili…

Konuştuğumuz insanlar diyorlar ki: “Takım tutar gibi parti tutma devri geçti. Hangi partide gerçek manada Çorum severler, Çorum için şimdiye kadar taşın üstüne taş koyanlar aday gösterilmiş, ona bakacağız.”

*

Çorum’un hak ettiği bir takım yatırım ve hizmetleri maalesef alamadığı bir gerçek.

Çorum şimdiye kadar sanayi şehri olmalıydı, girişimci ruhuna ve sanayi altyapısını oluşturmuş olmasına rağmen olamadı. Çünkü, sanayileşme için gerekli devlet yatırımları yapılmadı. Bu nedenle, Çorumluların büyük çoğunluğu, haklarının yendiği inancını taşıyorlar.

*

Mensubu olmaktan gurur duyduğum ÇORUM HABER gazetemiz, Kurucumuz ve Başyazarımız Mehmet Yolyapar’ın önderliğinde “Çorum’un hakları” mücadelesinin yıllardır bayraktarlığını yapıyor.

Çorumlu kadınların haklarına sahip çıkıyor, Çorumlu gençlerin istihdamı için yeni yatırımların ve büyümenin fikri kavgasını veriyor, ileri bir vizyon ortaya koyuyor.

*

“Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır” diye bir söz var ya, tam da bu noktada değerlendirmeye alabiliriz.

Hitit Üniversitesi’nin isim babası olan bu insan, Şeker Fabrikası’nın Çorum’a kazandırılmasında, Çorum-Ankara bölünmüş yolunun ihale edilmesinde, Devlet Hastanesi’ne ilk Diyaliz Ünitesi’nin kurulmasında, Yenihayat ve Obruk barajlarının gerçekleştirilmesinde, Kadeş Barış Meydanı’nın açılmasında, Çorumluların birlik ve dayanışma ruhunun canlandırılmasında, Çorum’un kültür ve sanat çıtasının yükseltilmesinde, Çorum’un en önemli markası Hitit’in ülke çapında tanınmasına yönelik etkinliklerde “kamuoyu oluşturma” görevini dört dörtlük yerine getirdi.

Atatürkçü çizgisinden hiç ödün vermeden, toplumun her kesimiyle barışık olabilmeyi, sevgi ve saygı biriktirmeyi başardı.

Çok daha fazlasını başarabilecek deneyim ve donanıma, entelektüel birikime sahip.

Ve Çorum’daki büyük potansiyeline de, biz çalışma arkadaşları sürekli tanık oluyoruz.

Süreç başladı.

Bakalım, hayırlısı olsun.