Türkiye için Bir Rekabetçilik Endeksi’nin 2023 raporu yayımlandı. Türk İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ile Ekonomi ve Dış Politikalar Araştırma Merkezi (EDAM), "Türkiye için Bir Rekabetçilik Endeksi 2023" raporunu yayımladı. 
Türk İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ve Ekonomi ve Dış Politikalar Araştırma Merkezi’nden (EDAM) yapılan ortak açıklamada, "Türkiye için Bir Rekabetçilik Endeksi 2023" raporunun sonuçlarına yer verildi.
 
Buna göre rapor, iki kurumun işbirliğiyle 2014'te hazırlanan endeksle karşılaştırıldığında, Tekirdağ'ın 11. sıraya gerileyerek yerini Yalova'ya bırakması haricinde ilk 10 sıra içerisinde yer alan illerin değişmediği görüldü.
ÇORUM YÜKSELİŞTE
Rapora göre, birinci sırada yer alan İstanbul'un ardından Ankara ikinciliğini, İzmir ise üçüncülüğünü korudu. 81 il arasında sıralaması ve rekabetçilik gücü 2014 endeksine göre en fazla yükselen iller Çorum, Ordu ve Kastamonu oldu.

2014 yılı rekabet endeksi raporuna göre Türkiye'de 55. sırada olan Çorum 2023 rekabet endeksinde 36. sıraya yükseldi. 

Batı Karadeniz, rekabet gücünü en çok artıran bölge olarak dikkati çekerken, Ege, Batı Anadolu ve Akdeniz bölgelerinin rekabetçilik düzeylerinde düşüş yaşandı.

2023 rekabetçilik endeksinin son 10 sırasındaki iller 2014'e göre anlamlı bir değişiklik göstermezken, yalnızca kendi içlerinde yer değiştirdi. Tümü Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde olan 10 il, sondan geriye doğru sırasıyla Ağrı, Muş, Şanlıurfa, Şırnak, Bitlis, Van, Siirt, Hakkari, Mardin ve Batman oldu.

Endeksin son yüzde 20'lik dilimi de tamamıyla Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinden oluştu. Endeks batı kıyı bölgeleri ve Marmara-Ankara ekseni arasında en yüksek değerlerine ulaşırken, rekabetçilik gücünün batıdan doğuya doğru gidildikçe zayıfladığı görüldü. 

AK Parti'de gergin il başkanları toplantısı: "Çalışmıyorsunuz" AK Parti'de gergin il başkanları toplantısı: "Çalışmıyorsunuz"

Editör: Haber Merkezi