Matematiksel olarak devam etse de, 1461 Trabzon beraberliği ile Yeni Çorumspor’un bence 2.Lig’e direkt çıkma şansı kalmadı. Ancak takım henüz 4.sırada ve Play-Off potasında. Kaos ortamından bir an önce çıkılması ve camianın kenetlenmesi durumunda Play-Off’tan da olsa 2.Lig’e yükselme şansı güçlü şekilde devam ediyor.

1461 Trabzon maçından sonra yönetimin kendini bilmez birkaç kişi tarafından istifaya çağrılmasıyla başlayan sürecin sonunda Başkan Fatih Özcan istifa ettiğini açıkladı. Hem de, 3 yıllık bir projeyle gelmesine rağmen, daha sezonun yarısında pes etti. İşin özü sadece istifa çağrısı değil. Sosyal medyada çakma hesaplardan ağır küfür, hakaret ve iftiralar Başkan Fatih Özcan’ı bu noktaya getirdi. Olan da Çorumspor’a oldu, Çorum’a oldu.

Bu meslekte 20 seneyi geride bırakmak üzereyim. Çok başkanlar, yöneticiler, hocalar ve futbolcular gördüm. Çorumspor’un kazandığı maçlarda bile “yönetim istifa” sesleri duydum. O zaman sosyal medya bu kadar yaygın değildi. Ama bugün Fatih Özcan ve yöneticilerine yönelik yapılanlar sistematik bir planın eseri gibi görünüyor. Bu insanların kimler olduğunu tespit etmek mümkün. Bence Fatih Başkan bırakıp gitmek yerine bunları tespit edip ifşa edebilirdi. Tabi, herkesin bir yoğurt yiyişi var. Kararına saygı duymakla birlikte, bırakıp gitmesini doğru bulmuyorum. Kalıp mücadele etmeliydi.

Umarım geri döner ve yarım kalan işini tamamlar.

Kaptan Oğuzhan Yalçın’ın futbolu bırakmasını da doğru bulmuyorum. Bence kararını gözden geçirmesi lazım. Fatsa Belediye’ye 30 metreden gol attığında nasıl alkışlandıysa, hakaret ve küfür olmadığı sürece eleştiriyi de kabul edecek. Eleştirilere kulağını tıkayıp elini taşın altına koyacak ve 2.lig yolunda geminin dümenine geçecek.

Futbolcuların, Başkan Fatih Özcan’a sahip çıkmaları gerçekten çok güzel bir davranış. Bence, Fatih Başkana destek olmanın en güzel yolu, bu takımı 2.lige çıkartmaktır. Bunu da başaracak güce ve kaliteye sahipler.