İçimizi yakan, hayatımızda derin izler bırakan 6 Şubat’taki Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle liglere verilen arada birçok takım hazırlık maçı oynadı. Bu maçların neredeyse tamamında elde edilen gelirler depremzedelere yardım için bağışlandı. Hazırlık maçı yapan takımlardan biri de Çorum FK oldu. Açıkçası, ben bu maçta Çorum FK’yı pek hazır görmedim.

Grubunda şampiyonluk mücadelesi veren, zirve ortağı Çorum FK, kendinden sıklet olarak da büyük bir rakip seçti. 1.Lig lideri Samsunspor’a konuk olan Çorum FK, ilk yarısını 1-0 geride tamamladığı maçı 3-0 kaybetti. Neticede bir hazırlık maçı, skorun elbette hiçbir önemi yok. Ama, beklerdim ki, Çorum FK güçlü rakibi karşısında daha derli toplu ve umut vadeden bir oyun ortaya koysun. Maalesef, benim ölçülerimde pek de umut verici bir karşılaşma olmadığını ifade etmek istiyorum.

Ligin geride kalan bölümünde, genelde olduğu gibi bu maçta da dikine oyun, organize atak ve hücumda etkinlik göremedik. İlk 20 dakikada vasata yakın bir oyun dışında kalan süredeki futbol ne kadro kalitesine yakıştı, ne de bir şampiyon adayına. Bu maçta Çorum FK’nın konsantrasyonunu kaybettiğini de gözlemledim. Son 2 haftada Nazilli Belediye ve Bursaspor maçlarında alınan galibiyetler neticesinde oluşan havanın kaybolduğunu gözlemledim. O coşkuyu göremedim. Belli ki, futbolcular her yönüyle yıkıcı deprem felaketinden çok etkilenmişler.

Bu maçla ilgili bireysel performanslarla ilgili değerlendirme yapmayı uygun bulmuyorum. Ama genel olarak zaten vasatın üzerine çıkan oyuncu da yoktu. Ama şunu da dile getirmek istiyorum. Neticede bu bir hazırlık maçıydı. Buradan Tahsin Hoca’ya seslenmek istiyorum. Hocam, Mustafa Eren’i o kadar ısıttın ama oyuna almadın. Oynatmayacağın oyuncuyu neden o kadar uzun süre ısındırdın? Bu gençler bu tür hazırlık maçlarında bile oynatılmayacaksa, nasıl gelişecekler acaba?

Bu maç neticede bir hazırlık maçı da olsa, depremzedeler yararına organize edildi. Ama Samsun gibi bir futbol şehrinde, hem de lider Samsunspor’un taraftarlarının tribünleri boş bırakmalarını doğrusu çok yadırgadım. Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu’nun da dediği gibi, keşke tribünler dolu olsaydı.

Deprem nedeniyle lige verilen yaklaşık 1 aylık ara 5 Mart’taki 25.hafta maçlarıyla sona erecek. Ara öncesinde Nazilli Belediye ve Bursaspor maçlarını kazanarak üst üste iki galibiyet alan Çorum FK, gayet moralli ve istim üstündeydi. Umarım bu ara takımın havasını bozmamıştır. Çünkü, kalan maçların telafisi çok zor. Aranın dönüşünde Batman Petrolspor’la deplasmanda karşılaşacak olan Çorum FK, elbette maçın açık ara favorisi. Ama maç sahada oynanıyor. Aynı ciddiyetle, Batman’da alınacak bir galibiyet, kalan maçlar için çok büyük bir moral kaynağı olacaktır. Bu yüzden, bu zorlu deplasmandan kesinlikle 3 puanla dönülmeli.

Bir de, biliyorsunuz transfer dönemi iki kez uzatıldı. Bu süre henüz dolmadan bir golcü transferi yapılmasının yararlı olacağına inanıyorum.