Çorum FK, şampiyonluk hedefiyle başladığı sezonda, oyun olarak beklentilerin altında kalsa da, rakiplerinin aldığı sonuçların da etkisiyle iddiasını sürdürüyor. 4 haftalık galibiyet serisinin ardından son 2 haftada alınan kötü sonuçlar, takımda bir düşüş olduğunu gösterirken, imdada devre arası yetişti.

2-1 kazanılan Menemen maçındaki oyun gibi, hafta içerisinde Düzcespor, hafta sonunda ise Isparta maçında ortaya konan futbol şampiyon adayı bir takıma yakışmadı. Gerçi, sezon başından beri bir türlü istikrarlı bir takım göremedik sahada. Kaliteli oyunculardan kurulu olmasına rağmen takımın oynadığı futbol umut vadetmiyor.

Düzce maçında, 1-0’ı yakaladıktan sonra farkı artırabilecek goller için önemli pozisyonlar bulan Çorum FK, bu pozisyonları cömertçe harcarken, takımın gol yollarında yaşadığı sıkıntı bir kez daha gün yüzüne çıktı. Mehmet Akyüz’ün ayrılmasından sonra forvet hattında alternatifsiz kalan Sinan Kurumuş, haftalardır çok formsuz. Bunun yanında, Burak sakatlıktan sonra bir türlü dönemedi. Gol attı ama, devamı gelmedi.

Orta saha, bu sezon da Çorum FK’nın yumuşak karnı. Onca kaliteli isme rağmen, ön büyük sorun bu bölgede yaşanıyor. Bu da, kadro planlamasında bir hata olduğunu gösteriyor. Bek oyuncularının alternatifsiz olması da planlamadaki yanlışlığın bir başka göstergesi.

Son Isparta maçında bir kez daha gördük ki, bu takımın ara transfer döneminde kesinlikle takviyeye ihtiyacı var. Hem de 3-4 tane iyi adam lazım. İnanıyorum ki, Başkan Oğuzhan Yalçın gerekli takviyeleri yaparak, son haftaya kadar bize şampiyonluk heyecanını yaşatacaktır.

İlk yarı Pazar günü Arnavutköy Belediye maçıyla sona erecek, Yukarıda da bahsettiğim gibi, devre arası hızır gibi yetişti. Nokta transferler ve iyi bir hazırlık döneminin ardından, Şanlıurfaspor galibiyetiyle rüzgârı arkasına alabilirse, bu takım hedefe ulaşabilir. Tabii, bu sadece takımın sahadaki performansıyla olacak bir şey değil. Çorum’un her katmanıyla, koşulsuz destek olması çok önemli. Bu birliktelik sağlanabilir mi? zaman gösterecek.

Bu sezon da takımın en büyük itici gücü olan taraftarların desteği, hedefe giden yolda olmazsa olmaz. Ancak, artık daha dikkatli olmak zorundalar. Çünkü, “çirkin ve kötü tezahürat” nedeniyle seyircisiz oynama cezası sınırında bulunan Çorum FK’nın, hayati önem taşıyan Şanlıurfaspor maçını seyircisiz oynama tehlikesi doğdu. Tribün liderleri başta olmak üzere, artık herkes dikkatli olmak zorunda. Lütfen, takıma ve kulübe zarar verecek davranışlardan herkes kaçınsın.

Arnavutköy Belediye maçının galibiyetle geçilmesi de hayati önem taşıyan konulardan biri. Devreyi moralli ve en kötü ihtimalle zirvenin 3 puan gerisinde kapatmak, ikinci yarıya daha umutlu girilmesini sağlayacaktır.