3.Ligde mücadele eden Çorum Belediyespor, 26 Ağustos’ta başlayacak yeni sezonda da 2.Lige yükselme mücadelesi verecek. Tüm planlama bu doğrultuda yapılıyor. 3.Ligdeki altıncı sezonuna girecek olan Belediyespor’un aslında şimdiye kadar çoktan 2.Lige çıkması gerekirdi ama bir türlü doğru planlama yapılamadı. Uzun vadeli ve doğru bir planlama ile Belediyespor üst liglerde kalıcı olabilir.

Uzun vadeli planlama içerisinde bence altyapı ve pilot takım çok önemli. Özellikle son yıllarda altyapılardan futbolcu yetişmiyor. Sadece Çorum olarak düşünmeyin. Türkiye genelinde böyle. Bir an evvel hedefe varma isteği doğrultusunda hazır futbolcu almaya yönelmek kulüpleri bataklığa sürükleyen hataları da beraberinde getiriyor. Bugün Süper Ligde bırakın altyapıdan yetişmiş futbolcuyu yerli futbolcu görmek bile artık zor. Ligde ilk hafta oynanan maçlarda ilk onbirlerde oynayan 198 futbolcunun 135’inin yabancı oyuncular olduğunu hatırlatırsam sanırım tehlikenin boyutunu daha iyi anlatmış olurum. Federasyonun yabancı oyuncu kuralını yeniden gözden geçirmesi ve kısıtlamaya gitmesi lazım. Üst liglerdeki yabancı oyuncu çokluğu altyapılardan oyuncu çıkmasının önünü de tıkıyor.

Belediyespor’un altyapı bazında her yaş grubunda takımı var. Gelişim Ligleri bu futbolcuların gelişimi açısından iyi bir vitrindi ama Federasyon 2. ve 3.Lig kulüplerinin altyapılarını Gelişim Liglerine almama kararı aldı. Bu karar yurt genelinde büyük tepkiye neden oldu. Sanırım bu kararla ilgili geri adım atılması söz konusu. Yoksa zaten futbolcu yetişmezken, şimdi hiç yetişmeyecek.

Bence, profesyonel liglerdeki her takımın bir pilot takımı da olmalı. Çorumspor’dan sonra Belediyespor da bu eksikliği yaşıyor. U19 takımında oynayan bir futbolcu direkt 3.Lige oynayamayabilir ya da sorun yaşayabilir ama BAL’daki bir pilot takımda oynarsa geçiş sürecini daha verimli değerlendirmiş olur. Bence yönetimin pilot takım ile ilgili bir değerlendirme yapması lazım.

***

Özellikle son günlerde, merhum Bilal Gökmen’in ailesi için toplanan yardımların yerine ulaşmadığı yüksek sesle konuşuluyor. Eğer konuşulanlar doğruysa çok vahim. Şimdilik ayrıntıya girmeyeceğim. Olayda mağdur yakınları önümüzdeki günlerde açıklama yapacaklarını ve her şeyi ayrıntılarıyla anlatacaklarını söylediler. Bekleyip göreceğiz.

***

2015 milyon liraya mal olan Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi hizmete açıldıktan sonra haliyle bölgede bir hareketlenme oldu. Bu hareketlenme ile birlikte bazı sorunlar gün yüzüne çıktı. Zemin katlardaki su basmaları ve yer yer çökmelerin başlamasının yanı sıra trafik de bu sorunların başında geliyor. Hastanenin anayol üzerinde yer alması ve trafik akışının yoğun olması insan hayatını tehdit ediyor. Şu ana kadar ciddi bir kaza ve can kaybı olmaması büyük bir şans. Ancak bundan sonra da olmayacağı anlamına gelmez. Henüz kimsenin canı yanmadan yetkililerin bir an evvel bu duruma çözüm bulması lazım. Hastane önüne yapılacak bir üst geçitle sorun çözüme kavuşacaktır.