Serik Belediye karşısında alınan 3 puanın şifresi kuşkusuz Kırmızı-Siyahlı futbolcuların göstermiş olduğu mücadeleydi.

Oyun ve taktik anlamında Diyarbekirspor ve Sakaryaspor maçlarında olduğu gibi sınıfta kalan Kırmızı-Siyahlı futbolcular mücadele anlamında ise 5.haftayı pekiyi ile geçti.

Mücadeleden ötürü futbolcuları tebrik ediyor, taktik anlamında da daha iyi hücum varyasyonları ve rakip ceza sahası içerisinde bol üretkenlik diliyorum.

Umarım Kahramanmaraşspor maçı ile birlikte hem mücadele, hem de iyi oyun ile kazanmanın da keyfini süreriz.

Aksi halde sadece mücadele ile maç kazanmak bir yere kadar.

Bir yerde tökezlenebilir.

Gelelim maça...

Defans hattını beklenen 4’lüden oluşturan Ahmet Hoca, merkez orta sahada ise Muhsin Yıldırım, Hasan Küçcük’e görev verdi.

Sağ açıkta yeri her daim garanti olan Halil İbrahim Sönmez’i oynatırken, ileride Mehmet Gürkan’ı oynattı. Murat Yıldırım ise orta saha ve forvet arasında serbest bir görüntü çizdi.

Sola kanatta Sabrican Vural yerine o Mikail Albayrak ile başlaması bence daha makul olanıydı.

Çünkü Sabrican ilk yarı da o bölgede çok top kaybetti.

Kaybedilen toplarda Çorum FK’ya zaman zaman zor anlar yaşattı.

Bunun dışında çıkan 11’in eleştirilecek veya irdelenecek bir tarafı yok.

Maça başlayan 11’in ve Teknik Direktör Ahmet Yıldırım daha önce içeride kaybedilen puanlardan dolayı gergin oldukları bariz belliydi.

Aşırı motive bir şekilde maça başlayan Çorum FK’lı futbolcular istekli ve arzulu bir görüntü içerisinde olmalarında rağmen hata yapmaya da müsait bir görüntü içerisindeydiler.

Nitekim, zaman zaman Salih Zafer, zaman zaman Sabrican, zama zaman da Hasan Küçcük kaybettikleri toplarla rakibe pozisyon bulma şansını da verdiler.

Bu açıdan bakıldığı zaman oynanan oyundan ziyade, kazanılacak olan 3 puan hem Çorum FK için hem de maçı izleyen taraftarlar için daha önemli oldu.

İstenilen de oldu!

Çorum FK, 2 golünün sayılmadığı (bence 2 golde de hakemin kararı doğru), 1 tane Mehmet Gürkan’ın kaleci ile karşı karşıya kalıp atamadığı ve arada kaleyi yumuşak toplarla yokladığı maçı penaltıdan Halil İbrahim’in attığı golle 1-0 kazandı.

Diyarbekirspor ve Sakaryaspor ile içeride oynanan ve kaybedilen puanlardan sonra bu 3 puan gergin ve panik Çorum FK’ya ilaç gibi oldu.

Bu 3 puan ile birlikte Çorum FK’nın Kahramanmaraşspor ve Sivas Belediyespor maçlarında iyi mücadelesini güzel oyun ve taktikle süsleyerek kazanacağını düşünüyorum.

Uzun lafın kısası a dostlar!

Bu maç itibariyle mücadelenin fendi, iyi oyunu ve taktiği yendi…