Güncel

“Güneşi zaptedeceğiz güneşin zaptı yakın!”

Atatürkçü Düşünce Derneği Çorum Şube Başkanı Uğur Demirer, Türk milletinin sığınmacılar, yıllardır süren ekonomik krizin yarattığı yıkım, devasa boyutlara ulaşmış dış borç yükü, eğitim sistemsizliğinin çocuklarımızı, gençlerimizi içine düşürdüğü çaresizlik, milyonlarca insanımızı açlığa mahkum eden işsizlik, yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar gibi bir yığın problem altında olduğunu belirterek, kurtuluşun yine milletin kendi elinde olduğunu ifade etti.

Abone Ol

Uğur Demirer,  “1919 Mayıs’ının 19’unda Samsun’dan yola çıkanların izinde güneşi yine zaptedeceğimize yürekten inanıyoruz. Biliyoruz çünkü; tarihin en büyük devrimcisi Atatürk’ü hiç yanıltmadı Türk Ulusu, yine yanıltmayacaktır” dedi.

Atatürk’ün,  “Efendiler, bu durum karşısında bir tek karar vardı. O da millet egemenliğine dayanan tam bağımsız yeni bir Türk Devleti kurmak. İşte daha İstanbul’da düşündüğümüz ve Samsun’da Anadolu topraklarına ayak basar basmaz uygulamaya başladığımız karar, bu karar olmuştur. (…) Türk’ün onuru, kendine güveni ve yetenekleri çok yüksek ve büyüktür. Böyle bir millet tutsak yaşamaktansa yok olsun daha iyidir. Öyleyse, Ya İstiklâl Ya Ölüm! İşte gerçek kurtuluşu isteyenlerin parolası bu olacaktır.” şeklindeki sözlerini de aktardı.