Çorum'un Sungurlu ilçesinde yaşayan 77 yaşındaki Hasan Çağlanoğlu ve 69 yaşındaki Servet Çıtak, ustalarından emanet aldıkları dükkânda 60 yıldır berberlik yapıyor. 1961 yılında, babasının kedisini çırak olarak yanına verdiğini ustasından mesleği öğrenen Hasan Çağlanoğlu ile 1963 yılında mesleğe başlayan Servet Çıtak, aynı işyerinde mesleklerini ilk günkü aşkla yapıyor. Ömürleri yettiği sürece mesleği yapmayı istediklerini söyleyen Çağlanoğlu ve Çıtak'ın dostluğu ise gençlere örnek oluyor.

99e8db54-9f9c-4156-ae81-e58b0ebc40d5
“DOSTLUĞUMUZ ORTAKLIĞIN ÖTESİNDE”
Yaklaşık 15 yıldır ortak olduklarını söyleyen Hasan Çağlanoğlu, “Bizim ortaklığımız formalite. Biz Servet ile ortaktan öte dostuz. Akşama kadar çalışır, ne kadar kazandıysak ikiye böleriz. Ama biz öyle diğer ortaklara benzemeyiz. Mesele Servet usta kaza geçirdi, 6 ay dükkâna gelemedi. Ben de 6 ay boyunca günlük ne kadar kazandıysam, yarısını gönderdim. Ben de 2 ay gelemedim dükkâna, Servet usta da günlük ne kadar kazandıysa yarısını bana getirdi. Dedim ya biz ortaktan öte, dostuz” dedi. 

Ayakkabı tamircisi baba ve okullu  oğlu, ata mesleğini sürdürüyor Ayakkabı tamircisi baba ve okullu oğlu, ata mesleğini sürdürüyor

Editör: İHA AJANS