23 Nisan Ortaokulu öğrencileri resim dalında ilk üç dereceye ambargo koyarken, slogan dalında ise ilk iki sırayı alarak büyük bir başarıya imza attılar.
“Öğrenciler AB’yi Öğreniyor” projesi kapsamında, ortaokullara yönelik düzenlenen resim ve slogan yarışmalarında en başarılı 10 il arasında yer alan Çorum’un bu başarısında 23 Nisan Ortaokulu öğrencileri önemli bir katkı sağlamış oldular.
İl birinci olan öğrenciler ayrıca Türkiye finallerinde Çorum’u temsil ettiler.
“Öğrenciler AB’yi Öğreniyor” projesi resim ve slogan yarışmaları Türkiye finalleri ödül töreni ise 26 Mayıs Perşembe günü Ankara’da MEB Şura Salonu’nda gerçekleştirildi.
Ödül törenine Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Funda Kocabıyık ve AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Bela Szombati’nin yanı sıra çok sayıda bakanlık bürokratı, 81 ilden dereceye giren öğrenci, öğretmen ve okul müdürleri katıldılar.
Törende, resim dalında il birincisi olan ve Türkiye’de ilk 10’a giren Yağmur Yıldırım ile slogan dalında il birincisi olan ve Türkiye’de ilk 10’a giren Zehra Çatal birer bilgisayar ve madalya ile ödüllendirildi.
Okul Müdürü Cenap Tozlu, Yağmur Yıldırım ve Zehra Çatal ile onlara rehberlik yapan öğretmenleri Aslıhan Sevinç ve Ayşe Çetin’i elde edilen başarılardan ötürü tebrik etti. (Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim