Çorum Belediyespor’da teknik direktörlük koltuğu beklenildiği gibi Yusuf Tokuş oturdu. 46 yaşındaki teknik adamla sözleşme imzalandı.

Gürses Kılıç’tan boşalan teknik direktörlük görevine getirilecek isimle ilgili olarak geniş kapsamlı bir çalışma yapan Çorum Belediyespor Transfer Komitesi, son 2 sezonu Gölcükspor’da geçiren Yusuf Tokuş’ta karar kıldı. Çorum’a davet edilen Yusuf Tokuş ile Cumartesi günü öğleden sonra yapılan görüşme olumlu sonuçlandı ve taraflar anlaşmaya vardı. Anlaşma sağlanması üzerine saat 19.45’te imza töreni düzenlendi. Törene, Çorum Belediyespor’dan Başkan Zeki Gül ile transfer komitesi üyelerinden Sinan Özdilli ve Mustafa Altunkaya katıldı. Yusuf Tokuş, kendisini 1 yıllığına Çorum Belediyespor’un teknik direktörü yapan imzayı atarken, Çorum’un kendisini her zaman heyecanlandıran bir şehir olduğuna vurgu yaptı ve başarılı olmak için elinden geleni yapacağını söyledi. Başkan Zeki Gül ise aday teknik direktörler arasında en iyisini seçtiklerine inandığını ifade etti.

YUSUF TOKUŞ KİMDİR?

1971 Sivas doğumlu olan Yusuf Tokuş, teknik direktörlük kariyerinde Sivas Belediyespor ve Gölcükspor’u çalıştırırken, Sivas Belediye’yi 2.Lig’e taşıdı. Genç teknik adam son 2 sezonu Gölcükspor’da geçirirken, Kocaeli temsilcisi bu 2 sezonda da Play-Off’un eşiğinden döndü. Tokuş, önceki sezon Gölcükspor’a geldiğinde 17.sırada aldığı takımı 6.sıraya taşımıştı.

Yusuf Tokuş, 1990’da Sivas Demirspor’da başlayan futbolculuk kariyerinde ise Aksarayspor, Nevşehirspor, Erzurumspor, Kocaelispor, Zeytinburnuspor, Kardemir Karabükspor, Sakaryaspor, Çaykur Rizespor, Turanspor, Kayseri Erciyesspor ve son olarak Sivasspor’da oynadı. Orta saha mevkiinde görev yapan Yusuf Tokuş, 2.lig, 3.lig, 1.Lig, Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası’nda toplam 388 maça çıkarken, 185 gol attı.

(Rıfat KARA)

Editör: TE Bilisim