Havalimanı Çorum’un hakkı. Çorumlu’nun kendi iç dinamikleriyle, dişiyle-tırnağıyla başlattığı sanayileşme hamlesinin sonuca ulaştırılabilmesi için zorunlu. Dünya uygarlık tarihinde önemli bir yeri olan Hitit uygarlığının, gerçek değerine uygun şekilde turizme açılabilmesi ve gerek Çorum, gerekse Türkiye ekonomisine azami katkıyı sağlayabilmesi için mutlak ihtiyaç.

Çorum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belirttiği üzere, Gaziantep, Kayseri, Kocaeli gibi bölgesel kalkınmanın lokomotifi olacaksa, havalimanı olmadan bunun gerçekleşmesi mümkün değil. Makina imalat sektörünün hızla dünyaya açılması bir yana, Ahlatcı Holding, geçen yıl 1.5 milyar dolarlık külçe altın, 543 milyon dolarlık da işlenmiş altın ihracatı gerçekleştirdi. Havalimanı olursa, bu ihracat çok daha büyük rakamlara ulaşabilecek. Salt bu gerekçeyle bile Çorum Havalimanı’nın ivedilikle yapılması gerekir.

Demiryolu projesinin çabuklaştırılması, Çorum’un bir an önce havalimanına kavuşturulması mücadelesinin bayraktarlığını, iş dünyasında Ahmet Ahlatcı, medyada da ÇORUM HABER yapıyor. ÇORUM HABER’in 34 yıllık arşivlerini karıştırın, Çorum’u ileriye taşıyacak ulaşım altyapısı ile ilgili bu iki önemli konunun binlerce kez yazıldığını göreceksiniz. Bölünmüş yol da zaten, 1995’te ÇORUM HABER’in kampanyası sonucu gerçekleşmişti.

Gelelim bu güne…Başta kendi temsilcilerimiz samimiyetle sarılmadıkları için, Ankara’ya meramımızı anlatamadık ve “müjde” beklentilerimiz yıllardır boşa çıktı. Ta ki, Ak Parti’nin yeni İl Başkanı Av. Yusuf Ahlatcı’nın, Çorum’un sorunlarını Çorum’a gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı’na, bakanlara, partinin üst düzey yöneticilerine “olmazsa olmaz” ciddiyeti içinde aktarmaya başlamasına kadar.

Geçen hafta Çorum’a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, nihayet, Yusuf Ahlatcı’nın havalimanı ihtiyacını önemle ortaya koyması üzerine, kapıyı birazcık araladı; “Etüt çalışmalarının başlaması için talimat veriyorum” dedi. Bu, sağlam bir söz sayılmasa da, Ak Parti iktidarında alınmış “ilk söz”. Bu nedenle biz önemsiyoruz ve devlet ciddiyeti içinde bir değerlendirme yapıldığı takdirde, hiç kimsenin “etüt ettik, Çorum’un havalimanına ihtiyacı yok” diyemeyeceğini biliyoruz.

Bakan’ın bu sözüne, “seçim öncesi verilmiş cılız bir söz” veya “boş vaad” diye bakanlar çoğunlukta. Ama biz, bu haberi alır almaz dostlarımızla paylaşımlarımızda “Havalimanı mücadelesi tam da şimdi başlıyor!” dedik. Sanayi, ticaret, eğitim, sağlık, kültür, sanat, spor ve turizm kenti “Büyük Çorum”un olmazsa olmazı Çorum Havalimanı için asıl mücadele şimdi başlıyor.

Verilen sözü unutturmayacağız. İşin peşini bırakmayacağız. Biliyoruz ki, kalbi Çorum için çarpan bu toprakların vefalı evlâtları, Çorum’u sevenler, bütünüyle ve kararlılıkla bizim yanımızdadır. İşimiz siyaset, seçim, polemik değil, “Çorum”. İnançla, kararlılıkla…Bıkmadan, usanmadan, yılmadan…