Güreş Federasyonu’nun 2019 yılı faaliyet programında yer alan Büyükler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası Ankara’da yapıldı. Çorumlu güreşçilerden Ahmet Peker Selim Kozan ve Fatih Erdin şampiyon oldu.

Taha Akgül Spor Salonu’nda düzenlenen şampiyonada, ilk madalya Selim Kozan’dan geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un Çorumlu güreşçisi Selim Kozan, 65 kilonun elemelerinde tüm rakiplerini yenerek adını finale yazdırdı. Kozan, finalde Ankara ASKİ’den Süleyman Atlı’yı da mağlup ederek Türkiye şampiyonluğunu kazandı. Bu sıklette, Kocaeli Büyükşehir Belediyespor’dan Mehmet Söyler ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor’dan Cengizhan Erdoğan da üçüncülüğü paylaştı.

Çorumlu güreşçilerin şampiyonadaki ikinci madalyası Cumartesi günü Fatih Erdin’den geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyespor adına 86 kiloda mindere çıkan Fatih Erdin, finalde takım arkadaşı Osman Göçen ile Türkiye şampiyonluğu için karşılaştı. Müsabakada, minderden galip ayrılan Fatih Erdin Türkiye şampiyonluğunu kazanırken, Osman Göçen ikinci, aynı kulüpten Selim Yaşar ile Bursa Büyükşehir Belediyespor’dan Burak Doğan da üçüncü oldular.

Şampiyonanın son günü olan dün de Ahmet Peker madalya için kürsüye çıktı.57 kiloda Ankara ASKİ adına mücadele eden Ahmet Peker elemelerdeki tüm rakiplerini yenerek finale yükseldi. Peker, finalde de Ankara TEDAŞ’tan Şaban Kızıltaş’ı mağlup ederek Türkiye şampiyonluğuna ulaştı.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim