Manisa FK ve Kocaelispor maçlarında alınan üçer gollü yenilgilerle bir anda kredisini tüketen Çorum Futbol Kulübü’nün hem 10 maçlık galibiyet hasretine son vermek, hem de sezonun ilk galibiyetini alıp kötü gidişe “dur” diyebilmek için Afyonspor uygun bir rakipti. Ancak, işler yine yolunda gitmedi.

Teknik direktör Bahri Kaya da artık kredisinin kalmadığının farkında olacak ki, performansa göre değil, isme forma verdi bu maçta. Bence olmasa da, kendince haklı da.

Sol bekte Mehmet Sedef, ortada Kerem Çağatay, kanatlarda Yılmaz Can ve Cengiz, ileride Sinan bu sezon ilk kez ilk onbirde yer aldılar.

Özellikle Cengiz’in performansı merak konusuydu. İlk iki maçta kırmızı kart cezalısı olduğu için oynayamadı. Takımın derdine çare olup olamayacağını benim gibi birçok kişi merak ediyordu. Cengiz’i önceden de bildiğim için, Afyonspor karşısında beklentimin altında kaldı. Buna rağmen skora her an etki edebilecek toplar taşıdı, pozisyonlara girdi. Daha da iyi olacağından şüphem yok.

Bir diğer merak ettiğim isim Yılmaz Can’dı. O da, beklentimin çok çok altında kaldı. Fizik olarak çok zayıf durumda. Güçlü ve hazır bir Yılmaz’ın neler yapabileceğini hepimiz biliyoruz.

Sol bekte, ilk kez oynayan Mehmet Sedef de tam hazır değil. Golde güzel bir orta yaptı. Yorulunca da yerini Nafican’a bıraktı ki, Nafican Kocaelispor maçının en iyi isimlerinden biriydi.

Orta sahada Kerem Çağatay’ı beğendim. İleride Sinan tam isabet olmuş. Stoperlerle adeta boğuşuyor, hava toplarına çıkıyor, alıyor, ama pas verecek kimseyi bulamıyor. Yani, Çorum FK’nın hücum organizasyonları sıkıntılı.

Aslında, genel olarak Çorum FK’nın oyun anlayışında bir sorun vardı. Genelde şişirme toplarla rakip kalede etkili olmaya çalıştı. Yılların deneyimli stoperi Veli Kızılkaya havadan geçit vermedi. Maç boyunca Sinan Kurumuş’a adeta yapışık oynadı. Sinan’ı bir kez kaçırdı, o da gol oldu zaten.

İkinci yarıdaki mücadeleci ve gayretli futbol ilerleyen haftalar için umut verse de, Bahri Hoca’nın Çorum FK’daki ömrünü şimdilik uzatsa da, şampiyonluk hedefiyle başlanan sezonda atı alan Üsküdar’ı geçmek üzere. Sırf bu pencereden baksak bile, Afyonspor maçını kazanılan “1 puan”dan ziyade kaybedilen “2 puan” olarak görüyorum.

Kadro yapısı itibariyle yedek kulübesinin de yeterli olduğunu düşünmüyorum.