Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ikizi olan 76 yaşındaki Adil Kılıçdaroğlu, Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde komşusuyla yaşadığı tartışma sonrası geçirdiği kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdi.
Burhaniye Ören beldesi Pelitköy Mahallesi’ndeki Pelinkent Sitesi’nde yönetici olan Adil Kılıçdaroğlu, site sakini M.A. ile aidat konusunda tartıştı. Tartışmanın ardından birkaç komşusuyla daha doğalgaz hattının yazlıklara bağlanması konusunu görüştü ve ardından evine döndü. Eve geldikten sonra fenalaşan Adil Kılıçdaroğlu, bir süre sonra istifra etti.
Habertürk'ün aktardığına göre, ambulansla hastaneye kaldırılan Adil Kılıçdaroğlu, geçirdiği kalp krizi sonucu tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Haberi alan Kemal Kılıçdaroğlu’nun TBMM’de düzenlenecek Altan Öymen’in cenaze törenine katılacağı, yarın ise Balıkesir Burhaniye Cemevi’nde düzenlenecek cenaze töreninde kardeşine son yolculuğunda eşlik edeceği öğrenildi.
Öte yandan CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ikiz kardeşi Adil Kılıçdaroğlu’nu kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu’na başsağlığı diledi.