Çorum'da geceleri horladığı için eşinin başına poşet geçirerek ölümüne neden olduğu iddia edilen 35 yaşındaki Yıldız S’nin cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığı yönünde Ankara Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek raporun beklenmesine karar verildi.
Olay geçen Nisan ayında Çorum'un Kale Mahallesi 4'üncü Sokak'ta meydana geldi. Evinde fenalaşan 36 yaşındaki Mustafa Siğiniç, kaldırıldığı hastanede öldü. Yapılan otopside Siğiniç'in boğularak öldüğü tespit edildi. Olay sonrası eşi Yıldız S, polis tarafından gözaltına alındı. Çorum İl Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alınan genç kadın, eşinin başına poşet geçirdiğini söyledi. Emniyetteki sorgulaması tamamlanan Yıldız S, sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.
Çorum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılandığı duruşmada dün bir kez daha hakim karşısına çıktı . Daha önceki duruşmada yaşadıklarını anlatan genç kadın “Olay tarihinde akşam saatlerinde eşim alkollü bir şekilde eve gelmişti, biraz sarhoşluk vardı. Ancak, kendisini biraz biliyordu, yine akşamüstü eşim bakkala giderek bir şeyler alacağını söyledi, kendisine kola ve cips almasını da söyledim, 5 yaşındaki kızımız Dilara'yı da yanına alarak bakkala gitti, biraz gecikince camdan bakmaya başladım, sonra eşim kızım birlikte eve geldi.
Kendisine yemek falan hazırlamıştım, daha sonra eşim yatacağını söyledi. Alkol aldığını anladım. Ben de oturma odasındaki kapının oradaki yerde yatmasını söyledim.
O da tamam diyerek gidip oraya yattı. Ardından eşim horlamaya başladı. Daha önceleri de horlardı, daha sonra kızımla kola içip cips yemeye başladım.

EŞİM HORLADIĞI İÇİN ŞAKA OLSUN DİYE BAŞINA FLÜTLE VURDUM
Eşimle aynı odadaydık, kızım Dilara eşimin yanına giderek elindeki küçük bir flütle başına vurmaya başladı. O öyle davranınca ben de şaka olsun diyerek horlaması da kesilsin diyerek flütle ben de alın kısmına vurdum.
Kaç kez vurduğumu hatırlamıyorum. Bu sırada eşim hiç bir tepki göstermedi. Daha sonra televizyon izlemeye başladım, televizyon izlerken eşimin horlaması ve kızımın da eşimin kafasına vurmasından etkilenerek şuurumu kaybetmiştim.

OKLAVAYLA DA BACAKLARINA VURDUM
Kızım mutfaktan getirdiği oklava ile eşimin bacaklarına vurmaya başladı, daha sonra ben de eşimin bacaklarına oklava ile hatırlamadığım kadar vurdum.
Bunu horlamayı kessin diye yaptım, horlamasından çok rahatsız olmuştum, ben bu şekilde vurduğum halde eşim hiç bir tepki vermedi.

HORLAMASI KESİLMEYİNCE POŞETİ KAFASINA GEÇİRDİM
Horlaması kesilmedi, ardından oturma odasında bulunan ekmek poşetini elime alarak kafasına geçirdim, poşeti bağlayıp bağlamadığımı hatırlayamıyorum. Daha sonra yerime oturdum. Bu sırada hiç bir ses duymadım, eşim tepki vermedi, 1-2 dakika oturduktan sonra televizyonu seyrettiğim sırada eşime gözüm takıldı. Bu arada henüz kendime gelememiştim, ardından eşimin yanma gittiğimde nefes alamadığını tespit ettim, bunun üzerine poşeti çıkardım. Onun morardığım gördüm, yakınlarımı aramıştım onlar ve 112 sağlık görevlileri de geldi. Kesinlikle poşet geçirdikten sonra eşimin kafasına ya da bacaklarına flütle ve oklavayla vurmadım. Kendisini morarmış ve nefes almaz şekilde görünce şoka girmiştim.

EŞİM SARHOŞKEN ÇİŞ YAPIYORDU
Eşim sarhoşken altına çiş yapıyordu. Ayrıca böyle zamanlarda pantolonunu çocukların yanında çıkarmaya çalışıyordu. Bundan dolayı kendisine kızdığım oluyordu. Sürekli alkol alırdı.
Kocam evlenmeden önce alkol almazdı.

ONA HEP YALVARIYORDUM
Eşim 7 yıldır alkol alıyordu. Eşimle tartıştığımız zamanlar kendisi bana ve aileme hakaret ediyordu. Bana vurduğu da oluyordu, ben de ona karşılık verebiliyordum, köydeyken koluma sigara basmıştı.
Karşılıklı kavga ediyorduk, bu olaylar adliyeye mevcuttur.
Ben eşimden alkol almamasını istiyordum, bu konuda sürekli kendisine yalvarıyordum. Eşim sürekli bana hakaret edip bana şiddet uyguluyordu, sinirlenince evdeki kediyi sobanın üzerine atıyordu. Köpeğe vuruyordu. Olay günüde eşimin alkollü olup olmadığından emin değilim” diyerek kendisini savunmuştu.
Dün 5 kez hakim karşısına çıkan tutuklu sanık Yıldız S’nin cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığına dair Ankara Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek raporun beklenmesine karar verildi.
(Yusuf ÇINAR)
Editör: TE Bilisim