Spor Toto 3.Lig 3.Grup’ta Play-Off’a kalma mücadelesi veren Çorum Belediyespor, sezonun ilk yarısında oynadığı 18 maçta 8 galibiyet, 2 beraberlik, 8 de yenilgi alırken, attığı 24 gole karşılık kalesinde 19 gol gördü. Kırmızı-Siyahlılar, 26 puanla devreyi 7.sırada tamamladılar.

GOLLER ORTA SAHADAN
3.Lig’de dördüncü sezonunu geçiren Çorum Belediyespor’un sezonun ilk yarısında attığı 24 golde 9 farklı futbolcunun imzası bulunuyor. Golcü Gökhan Kılınç’ın henüz 2.haftada sakatlanması ve uzun süre sahalardan uzak kalması nedeniyle Belediyespor’un gol yükünü orta saha oyuncuları çekti. Savunma oyuncuları hiç gol atamadı.
Sezon öncesinde Kahramanmaraş Belediyespor’dan transfer edilen kanat oyuncusu Hakan Yağmurkaya attığı 6 golle Çorum Belediyespor’un en golcü futbolcusu oldu. Hakan, Van Büyükşehir Belediyespor’a 2, Çine Madranspor, Bergama Belediye, Niğde Belediye ve Beylerbeyi’ne ise 1’er gol attı.
Hakan Yağmurkaya’dan sonra en çok golü, Berat Ali Genç kaydetti. Gökhan’ın sakatlanması üzerine forvet olarak oynatılan orta saha oyuncusu Berat Ali, Sandıklıspor (2), Dardanelspor, Çine Madranspor ve Gölcükspor’a 1’er olmak üzere fileleri 5 kez havalandırarak gol yükünün önemli bir kısmını omuzladı.
Hakan ve Berat Ali’den sonra Belediyespor’un en golcü üçüncü futbolcusu Oğuzhan Yalçın oldu. Oldukça formda bir ilk yarı geçiren Oğuzhan, Sandıklıspor’a 2, Dardanelspor ve Çine Madranspor’a ise 1’er olmak üzere rakip fileleri 4 kez havalandırdı.
Manavgatspor’la 2.haftada deplasmanda oynanan maçta sağ diz çapraz bağlarından sakatlanan ve uzun süre sahalardan uzak kalan Gökhan Kılınç, 3 golle skora katkı sağladı. Belediyespor’un mevcut kadrosundaki tek forvet oyuncusu olarak dikkat çeken Gökhan, ilk golünü Manavgatspor’a attıktan sonra, Beylerbeyi filelerini ise 2 kez havalandırdı.
Çorum Belediyespor’un diğer gollerini ise Eşref Koçak (2), Emre Yüksektepe, Turgay An, Zafer Kargoğlu ve Niğde Belediyespor’un savunma oyuncusu Günay Kula kendi kalesine attı.
(Hüseyin AŞKIN)


Editör: TE Bilisim