Grubun dişli takımlarından Karacabey’i hem de önemli eksiklerine rağmen 4-1 gibi farklı bir skorla yenen Çorum Belediyespor bu sezon ilk kez üst üste iki galibiyet aldı. Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan bir takımın ilk 15 haftada üst üste iki galibiyet alamaması düşündürücü olsa da, bu galibiyetler özgüvenin yanı sıra hedefe giden yolda istikrar açısından moral kaynağı oldu.

Zor geçeceği tahmin edilen maç beklenildiğinden çok kolay oldu. Çok önemli üç futbolcusu kart cezalısı olduğu için onlar da zorunluluktan rotasyonlu bir kadro ile sahaya çıktılar. Kalede ve savunmada ciddi sorunlar yaşadılar. İlk yarıda kalelerine gelen her top neredeyse gol oldu. Genç Kıvanç’ın henüz 9.dakikada attığı harika röveşata golü rakip takımı moral olarak da bozdu. Özellikle savunmalarının solu çöktü. Çorum Belediyespor genelde bu bölgeden yüklendi. Ancak skora rağmen koridora dönen bu bölgeden etkin şekilde faydalanıldığı söylenemez.

Bursa temsilcisini çok kötü bir gününde yakalayan Çorum Belediye, 16.dakikada genç kaptanı Batuhan’la farkı ikiye çıkartırken, hemen 1 dakika sonra Barış’ın golü Karacabey’in gardını tamamen düşürdü.

3-0’a rağmen coşkulu futbolunu sürdüren Çorum Belediye, 33’te genç Kerem’le yüzde 99’luk oranda gol fırsatından yararlanamazken, 2 dakika sonra Mikail’in jeneriklik golü ile fark dörde çıktı. Futbolcuların ve taraftarların gerek devre arasında, gerekse maçtan sonra Kerem’e destek olmaları çok güzeldi. İşte biz bu güzellikleri görmek istiyoruz.

Soyunma odasına 4-0 önde giden Çorum Belediye’nin ikinci yarıda tarihi bir farkla kazanacağı yönündeki öngörü karşılığını bulmadı. Daha kontrollü bir futbol anlayışı içerisinde mücadele eden Çorum Belediye, ilk yarıdaki pozisyon zenginliğinden de uzaktı. Daha önceki yazılarımda da belirttiğim hususa bu maçta da şahit olduk. Çorum Belediye 4-0’ın rehavetiyle kalesinde yine gol gördü. Teknik heyet sezon başından beri şu basit gol yeme hastalığına bir çözüm bulamadı gitti.

4-1 kazanan Çorum Belediye, üst üste 3 yenilginin ardından bu kez peş peşe iki maç kazanıp yeniden ilk 5’teki yerini aldı. İki galibiyete rağmen zirve ile aradaki puan farkı hala 13. Geçen haftaki yorum haberimde de belirttiğim gibi, beraberlik deyip geçmeyin. Belediyespor’un aldığı 7 yenilginin 3-4’ü beraberlik olsaydı bugün şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olacaktı. Uzun lig maratonunda zaman neyi getirir, neyi götürür bilinmez ama en azından ilk 5’ten çıkmamak için galibiyet serisinin devam etmesi lazım.

Bu hafta Adliyespor karşısında da 3 puan gelirse harika olacak. Devre arasına yüksek moralle girecek olan Çorum Belediye, yine devre arasında yapılacak önemli takviyelerle yeniden zirve yarışına ortak olabilir.

Takviye konusu açılmışken, umarım alınacak oyuncularla ilgili araştırma iyi yapılır. Daha transfer dönemi başlamadan piyasada isimler dolaşıyor. Ve bu isimlerin çoğu ile de anlaşılacak gibi. Hatta, birkaçıyla anlaşıldığı da konuşuluyor ki, benim de duyumum bu yönde.

Konuşulan isimlere bakınca geçmişle bağların bir türlü koparılamayıp yeni sayfa açılamadığını görüyoruz. Hep bildik isimler. Katkı sağlayacaklarına emin olsak eyvallah ama, çok fazla soru işareti var.

Ligin ikinci yarısı daha çetin geçecek. Bu yüzden, alacağınız oyuncunun öncelikle takımını sahada yalnız bırakmaması gerek. Yani bu konuda sicilinin temiz olması lazım. Oyundan atılmamış olması gerekiyor demiyorum. Elbette kırmızı kart görebilir ama sürekli sudan sebeplerle oyundan atılan oyuncuya güvenip yola çıkmanın sonradan mazereti ve telafisi olmayabilir!

Yine transfer demişken, bence en büyük transferler yapıldı bile. Kerem’den sonra Çorum Belediyespor 20 yaşında pırıl pırıl iki genç futbolcu daha kazandı. Batuhan’ın maşallahı var. İki haftadır harika oynuyor. Başarılı futbolunu bu hafta golle taçlandırdı. Hele, Oğuzhan oyuna girerken saha kenarına koşup kaptanlık bandını ısrarla teslim etmesiyle gönüllerde taht kurdu. Aferin Batuhan.

Cizrespor maçındaki performansını yeterli bulmadığım ve biraz daha çalışması gerekiyor dediğim Kıvanç bu maçta mükemmele yakın oynadı. Hele attığı harika röveşata golünü hepimiz ayakta alkışladık. Sana da aferin Kıvanç, aynı şekilde devam.