Tek galibiyetini ligden çekilen Bozüyükspor’a karşı alan Gaziosmanpaşa’yı konuk eden Çorum Belediye, hakemin başlama düdüğü ile birlikte rakip kaleye yüklenirken, henüz 3. dakikada İbrahim Eren’in kendi kalesine attığı golle maça 1-0 önde başladı.
Belediyespor için golden sonra sanki maç bitmiş gibi bir hava oluştu. Konuk takım, sağlı sollu ataklarla Belediyespor kalesinde beraberlik golünü aradı. Uğur ve Emrah’la yakaladıkları fırsatlardan yararlanamadı. Geliyorum diyen gol, 20.dakikada Uğur’la geldi.
Çorum Belediyespor Teknik Direktörü Yavuz İncedal da bizim gibi sadece seyretmekle yetindi. Burada en dikkat çekici olay, futbolcuların maça iyi motive olamamasıydı. Teknik heyet “nasıl olsa kazanırız” diye düşünmüş olmalı ki, futbolcuları motive edememiş.
38.dakikada Belediyespor’un kazandığı penaltının son haftalarda büyük düşüş yaşayan ve moralsiz olan Turgay’a attırılması, üzerinde tartışılması gereken bir konu. Ben bile basın tribününden Turgay’ın penaltıyı kaçıracağını bildim ve bunu yanımdaki gazeteci arkadaşlarla paylaştım. Bu davranış her ne kadar Turgay’ı kazanmak için yapılmış olsa da, öncelikle maçı kazanmak gerektiğini düşünüyorum.
İkinci yarıya Sefa’nın yerine Osman Bodur’la başlayan Çorum Belediyespor, yine rakibe baskı kuramadı. Futbolcular o kadar dağınık bir görüntüdeydiler ki, gol dakikasına kadar yazacak pozisyon bile bulamadık. Gol de zaten 78.dakikada Akın’ın uzaktan şutuyla geldi. Maç boyunca girilen en net gol pozisyonları da son 10 dakikada yakalandı. Bunda, rakibin gol için risk almasının da büyük payı var.
Belediyespor, neticede zor da olsa 2-1 kazanarak üst üste 4. galibiyetini aldı ve zirve ile puan farkını 3’ü indirdi. Ancak, galibiyete rağmen oynanan futbol hiç kimseyi tatmin etmedi. Deyim yerindeyse, çekirge bir kez daha sıçradı. Sahadaki görüntü, Gaziosmanpaşa şampiyonluğa, Belediyespor düşmemeye oynuyor gibiydi.
Belediyespor, bu maçta da gol atma görüntüsünden çok uzaktı. Futbolcularda güç yok, beceri yok, orta sahada büyük sorunlar var, forvete top gitmiyor. Bu yüzden Çağlar ilerine çok yalnız kalıyor. Kanatlar bu sezon zaten çalışmıyor. Orta sahadan da top ve destek gelmeyince Çalar yalnız adamı oynuyor. Kısacası, Belediyespor hala oturmuş takım görüntüsünde değil.