Çorum Belediyespor’un kendinden güçsüz takımları yenememe geleneği dün de devam etti. Lider Düzyurtspor ve Manavgat Evrensekispor gibi grubun güçlü takımlarını bile net skorlarla yenen Belediyespor, son sıradaki Çıksalınspor’a güç yetiremeyerek şampiyonluk yarışında büyük bir yara aldı.
Son 4 maçını kazanarak 2. sıraya kadar yükselen Çorum Belediyespor, Çıksalınspor karşısında oldukça tutuk göründü. Belki de sezonun pozisyon açısından en kısır maçını oynayan Çorum ekibinin karşılaşma boyunca oyuna bir türlü ağırlığını koyamadığını gördük. Bunun yanında, rakibi küçümsemek gibi bir yanlışın içine girildiği de dikkatlerden kaçmadı.
Büyük hedefli takımların, zayıf takımlar karşısında zorlandığını bugüne kadar onlarca kez gördük. Dünkü maç da bu duruma bir örnek oldu. Fizik olarak daha iyi durumda olan Çıksalınspor, Belediyespor’a nefes aldırmadı. Nasıl olsa kazanırız havasındaki Belediyespor koskoca 90 dakika boyunca sadece 2 pozisyona girebildi. Her hattıyla tel tel dökülen Belediyespor’un tek şansı, rakibinin 1 puandan başka düşüncesinin olmamasıydı. Çıksalınspor değil de orta sıralarda bir takım bile dünkü Belediyespor’u beşlik edebilirdi. Eğer hedefe oynuyorsanız, bu tür puan kayıpları yaşamayacaksınız. Hele hele tamda tribünlerin dolmaya başladığı haftalarda böyle rezil bir futbol oynamayacaksınız ki zaten ikilem içerisinde olan sporseverleri küstürmeyeceksiniz.
Belediyespor dün 1 puan almadı, altın değerinde 2 puan kaybetti. Tutup bu maçın analizini yapacak halimiz yok. Ne takımlar takıma benziyordu, ne oynanan futbol futbola benziyordu. Bunca kötülüğün içerisine bir de berbat bir hakemi katıp ortaya çıkan şeyi kafanızda canlandırın. Şu kadarını söyleyeyim, resmen kör dövüşü izledik.