Çorum merkez Çobandivan köyünden, ilimizin sevilen şair ve yazarlarından Rasim Kavlak, köyde tarlada çalıştığı sırada kullandığı traktörün devrilmesi sonucu olay yerinde yaşamını yitirdi.
Devrilen traktörün altında kalan Rasim Kavlak’ın vefatı ailesi ve sevenlerini derin üzüntü içerisinde bıraktı.
Edinilen bilgiye göre, 14 AH 576 plakalı traktörüyle kendisine ait tarlada çalışan Kavlak'tan uzun süre haber alamayan yakınları, kontrol etmek için gittikleri tarlada traktörün devrildiğini gördü.
İhbar üzerine olay yerine sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi.
Sağlık ekiplerince yapılan kontrolde Rasim Kavlak'ın olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi.
Rasim Kavlak’ın cansız bedeni, Cumhuriyet Savcısı ve olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı çalışmaların ardından otopsi yapılmak üzere Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.
CENAZE CUMA GÜNÜ
Rasim Kavlak’ın cenazesinin 7 Ağustos 2026 Cuma günü Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şubesi’nde düzenlenecek Hakka yürüme erkanının ardından Çobandivan köyünde toprağa verileceği öğrenildi. Cenazenin defin saati daha sonra netleşecek.





