Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende, katılımcı kadınlara ve görevli kadın polis memurlarına Kırmızı Karanfil dağıtıldı.

Törende CHP Kadın Kolları’nın yanısıra Milletvekili Mehmet Tahtasız, İl Başkanı Dinçer Solmaz ile çok sayıda partili kadınlara destek verdi.

CHP Çorum Kadın Kolları Başkanı Özlem Güngör, yaptığı basın açıklamasında 8 Mart’ın kadınların eşitlik, özgürlük ve emek mücadelesinin simgesi olduğunu ifade etti.

D759Fbed 35De 4C19 9D95 9E75Bb595A7A

Kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi ve kadınların ekonomik ile sosyal hayatta güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Güngör, kadınların yalnızca şiddetle değil, yoksulluk, güvencesizlik ve emek sömürüsüyle de mücadele ettiğini vurguladı. Güngör, ev içi bakım yükünün büyük ölçüde kadınların omuzlarında olduğuna dikkati çekti.

Türkiye’de kadınların istihdam ve çalışma koşullarına da değinen Güngör, çok sayıda kadının güvencesiz koşullarda çalıştığını ve kayıt dışı istihdamın yaygın olduğunu belirterek kadınların eşit işe eşit ücret talebinin sürdüğünü kaydetti.

Güngör, kadınların ekonomik bağımsızlıklarının güçlendirilmesinin önemine işaret edilerek kreş hizmetlerinin yaygınlaştırılması ve bakım sorumluluğunun kamusal politikalarla paylaşılması gerektiğini belirtti.

E4A3E05D 77D6 4D9B 8954 028Cceff6Ac9

Özgür Özel’in eşitliğin temel bir hak olduğu yönündeki sözlerine de yer verilen açıklamada, kadınların hak ve özgürlük mücadelesinden vazgeçmeyeceği belirtildi.

Kadınların toplumsal hayatta eşit temsilinin önemine dikkat çekilen açıklamada, kadın haklarının güçlendirilmesine yönelik yasal düzenlemelerin etkin şekilde uygulanması çağrısında bulunuldu.
Açıklamada ayrıca 6284 Sayılı Kanun’un etkin uygulanması ve İstanbul Sözleşmesi’nin önemine vurgu yapılarak kadınların eşitlik, özgürlük ve adalet mücadelesini sürdüreceği ifade edildi.

2227Bb7B E342 420B 880E 4B30B1F1E20036A8Df2C 7Fdd 428B 9471 F06A635F4D3C8B7654F3 1Bab 4C3B 8711 739E7B42C81F

Muhabir: TUGAY GÖKTÜRK