Gençler Dünya Güreş Şampiyonası’nda Çorum’dan iki güreşçi milli mayoyu giyecek… Avrupa Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanan Çorum Belediyespor Kulübü güreşçilerinden Engin Çetin ve Selim Kozan, bu kez Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’nin madalya umudu olacaklar.
Güreş İl Temsilcisi ve aynı zamanda Çorum Belediyespor Güreş Koordinatörü Hüseyin Teke, 1-4 Eylül tarihlerinde Fransa’da düzenlenecek olan Gençler Dünya Güreş Şampiyonası’nda Engin Çetin ve Selim Kozan da milli mayoyu giyecek. Teke, kampta bulunan Engin Çetin ve Selim Kozan’ın, Milli Takım’a seçilmeyi garantilediklerini söyledi. Teke, Fransa’daki Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek 8 sporcudan 2’sinin Çorum Belediyespor’dan olmasının büyük başarı olduğuna vurgu yaptı.
Engin Çetin, geçtiğimiz ay İsveç’in Stockholm kentinde düzenlenen Yıldızlar Avrupa Güreş Şampiyonası’nda, serbest stil 50 kiloda ikinci olmuş ve gümüş madalya almıştı. Selim Kozan ise Haziran ayında Romanya’nın Bükreş şehrinde düzenlenen Gençler Avrupa Güreş Şampiyonası’nda serbest stil 60 kiloda ikinciliği elde etmişti.
(Hüseyin AŞKIN)
Editör: TE Bilisim