Özellikle son dönemlerde bazı kesimlerin kulübün başındaki Belediye ibaresinden rahatsız olduğunu kaydeden Balaban, buna bir anlam veremediğini söyledi. Hele de 3.Lig’de Belediye desteğini arkasına almayan kulüplerin varlıklarını devam ettirmelerinin çok zor olduğuna vurgu yapan Başkan Balaban, “Bunun örneğini geçtiğimiz yıllarda Çorum’da da yaşadık. Bu yüzden Belediye’nin desteği çok önemli. Bugün hiçbir işadamı çıkıp kulübün tüm giderlerini üstlenecek şekilde göreve gelmez. Bugün Belediye Başkanı çıkıp; ‘Tamam, biz desteğimiz çekiyoruz. Alın kulübün adını ne yapıyorsanız yapın’ dese bu kulüp en fazla 1 yıl dayanabilir. İddia ediyorum sonra tarihe karışır. Bu yüzden diyorum ki, Belediye’ye sahip çıkalım, destek olalım. İsim noktasına takılıp kalmayalım” dedi.

CAMİA OLMAK ÇOK ÖNEMLİ

Her yönetim gibi kendilerinin de kulübü daha iyi yerlere taşımak, saha başarıları kazanmak istediklerini de kaydeden Balaban, bunun için öncelikle “camia” olmayı başarmak gerektiğinin altını çizdi. Balaban, “başarılı olan kulüplerin bu başarıyı nasıl yakaladığını gözlemlediğimizde önümüze çıkan an güzel örneğin tüm camianın aynı hedefte birleştiğini görmek oluyor. Bu birlikteliği Çorum’da da sağlamamamız için hiçbir neden yok. Siyasetçisinden, bürokratına, sanayicisinden, esnafına kadar herkesin başarıya giden yolda birlikte hareket etmek zorunda olduğuna inanıyoruz. Başarı sadece mevcut yönetimlerin istemesiyle olmaz. Buna basın ve taraftarı da katmamız lazım. Çünkü bunların hepsi ayrı birer güç. Esas önemli olan tüm bu güçlerin aynı eksen etrafında birleşmesi ve kayıtsız şartsız destek olması. Bugün Çorum’da kime sorsanız bu şehrin bu lige yakışmadığını söylüyor. O halde saydığımız tüm öğelerin yan yana gelip doğru hamlelerle bu şehri üst liglere taşımak zorundayız. İstenildiği zaman da bunun yapılmaması için hiçbir neden yok. Çorumlu yeter ki, istesin başaramayacağı hiçbir işte yok” şeklinde konuştu.

TEKNİK DİREKTÖR DEĞİŞİKLİĞİ KAÇINILMAZDI

Sezona iyi başladıklarını ve hiç dillendirmedikleri bir ortamda bir anda liderliğe kadar yükseldiklerini ve bunun neticesinde şampiyonluk kelimesinin telaffuz edilmeye başlandığını da kaydeden Başkan Ömer Balaban, “Biz, 2-3 yıllık plan hazırladık. Bu yüzden şampiyonluk kelimesini kullanmamaya gayret ettik. Ama takım lider olunca herkes şampiyonluk demeye başladı.

Devre arasında eksik yerlere nokta transfer yapmaya gayret ettik. Biz nasıl ki iyi futbolcumuzu vermek istemiyorsak, diğer takımlar da öyle. Böyle futbolcular almanın bir bedeli var. Biz de bu bedeli ödeyerek gerekli transferleri yaptık. Ama sezonun ikinci yarısında bir türlü istediğimiz sonuçları alamadık. Bazı maçlarda çok şanssızdık. Çok iyi oynadığımız maçlarda bile puanlar kaybettik ve bunun neticesinde zirveden uzaklaştık.

Son Arsinspor yenilgisinden sonra artık teknik direktörlüğü kaçınılmazdı. Biz de kan değişimine giderek yeni bir sayfa açtık” şeklinde konuştu.

9 DEĞİL 12 MAÇIMIZ VAR

Play-Off’tan da olsa 2.Lig’e yükseleceklerine inandıklarını yineleyen Başkan Balaban, “Bitime 9 hafta var. Ama biz Play-Off’a kalıp 2.Lig’e yükseleceğimize inandığımız için 12 maç olarak değerlendiriyoruz. İyi bir takımımız var ve hedefe ulaşacağız. Buna inancımız tam. Bu süreçte tüm Çorumluların desteğine ihtiyacımız var” dedi.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim