Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Kasım ayında düzenlenen Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınav sonuçlarına göre Çorum Anafen Dershanesi’nden 7 öğrenci, bütün soruları doğru yanıtlayarak 2015 TEOG şampiyonları arasında yerini aldı.
Dershane Müdürü Hüseyin Çetin, Çorum Anafen Dershanesi merkez şubesinden Ayşe Kelleci, Ayşegül Soysever, Ayşenur Yeşilbaş, Şebnem Cam, Seher Nur Yağlı, Sena Altıparmak ve M. Eren Tuncalı’nın 6 branştan sorulan 120 sorunun tamamını doğru cevapladığını ifade etti.
Anafen Dershanesi’nin Çorum için Türkiye ile yarışmaya devam ettiğini belirten Hüseyin Çetin, dershanenin her zaman ki yeri olan zirveyi koruduğunu, bireysel başarıda olduğu gibi kitlesel başarıda da Çorum’da en önde olmanın haklı gururunu yaşadıklarını kaydetti.
Açıklamasında; 6 dersten yapılan merkezi yazılı sınavlardan alınan puanların, hem karne notu olarak değerlendirileceğini hem de liselere girişte esas alınacağını belirten Çetin, yerleştirme puanı hesaplanırken öğrencinin 6, 7 ve 8.sınıf yılsonu başarı puanının aritmetik ortalamasının %30’u ve 8.sınıf ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanının %70’inin alındığını ve öğrencinin yerleştirme puanının ortaya çıktığını ifade etti.
Bu sınavların liselere yerleştirme puanında etkili olan; yılsonu başarı puanını etkileyeceğini anlatan Dershane Müdürü Çetin, “Öğrenciler, yerleştirme puanında sadece bu sınavların etkili olduğunu düşünmemeli, aynı enerji ve hazırlıkla tüm yazılılarını dikkate almalı. Dolayısıyla ikinci dönemin başlamasıyla öğrencilerimizin derslerine günü gününe çalışmalarına planlı bir şekilde devam etmeleri gerekmektedir. Çünkü 28-29 Nisan tarihlerinde yapılacak olan 2. oturum YHS (TEOG) sınavı da liselere yerleştirme puanın da etkili olacaktır. Başarının yolu düzenli ve planlı şekilde çalışmaktan geçmektedir. Bu yüzden öğrencilerimizin çalışmalarını aksatmamaları gerekmektedir. Çünkü 2. sınavın öğrencinin kazanacağı okullar anlamında büyük bir etkisi vardır. Ailelere yine burada büyük görev düşüyor. Öğrencilerin girdikleri bu sınavların sonuçları ne olursa olsun çocuklarını desteklemeli ve devam eden sınavlara karşı onları olumlu yönde motive etmeliler” dedi.
Bu başarıda emeği geçen başta öğrenciler ve aileleri olmak üzere öğretmenleri ve okul idarelerine teşekkür ettiğini belirten Çetin, Anafen Dershanesi olarak hedeflerinin eğitime sürekli artı değerler katarak sınavlara hazırlanan öğrencilerin hedefledikleri okulları kazanmalarına yardımcı olmanın yanı sıra, okul derslerinde de başarılı olmalarını sağlamak olduğunu söyledi.
Yapılan konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere plaket verildi.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim